10. joulukuuta 2012

Ristiäiset


Eilen oli veljen pojan ristiäiset ja sain leipoa juhliin läjäpäin herkkuja. Äiti huolehti suolaisesta puolesta ja pullasta, niin loput sain päättää itse. Juhlapöytään tuli kaneliässiä, hieman epäonnistuneita macaronseja, suklaajuustokakku, mustikkajuustokakku sekä tietysti perinteinen mansikkatäytekakku :)
Kakkujen päälle tahdoin löytää jotakin ihania, hempeitä koristeita ja "pienen" etsinnänä jälkeen sopivia löysinkin. En tahtonut mitään perinteistä haikaraa ja mielestäni kakun päällä makoilevat vauvat ovat jotenkin epämiellyttäviä. Niinpä ostin yhdet vaaleansiniset tossut sekä pari Mikki Hiiri -koristetta. Ne olivat söpöjä ja mukavan vekkuleita, ja niihin kun yhdisteli hieman marsipaaniruusuja, tuli kakuista hyvin näyttäviä. Lisäksi täytekakun kermavaahdon värjäsin elintarvikevärillä siniseksi, vaikka siitä kylläkin tuli hieman vihertävä.Ja ne macaronsit... Noh, ne eivät menneet aivan kaikkien sääntöjen mukaan. Testikerralla ne onnistuivat mainiosti, ja nyt tein niitä kahdesti eikä kummallakaan kerralla tullut täydellisiä. Alareunaan ei noussut sitä sellaista pitsiä, eikä muutenkaan ne noussut niin hyvin. Lisäksi kaikkien pinta halkeili ja osa jäi vähän raa'aksi. En tiedä olisiko pari pisaraa väriainetta muuttanut taikinan koostumusta niin paljon? Vai mikä meni pieleen... Mutta kuitenkin, siedettävimmät yksilöt laitoin esille ja hyvän makuisiahan ne olivat. Ja eikös se ole niin, että kotileivonnaiset pitäisi näyttääkin itsetehdyiltä :)


Kaneliässätkin onnistuivat hyvin, ja jopa meni kirjaimetkin tällä kertaa oiikein päin :) Oli hienot ristiäiset ja hyvät tarjoilut! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti