16. joulukuuta 2012

Menneet vuodet

Huh, no nyt on kuva jos toinenkin! :) Ajattelin tehdä tällaisen jutun, missä käyn läpi kohta entisen asuntoni ulkoasua. Olen majaillut näiden seinien sisällä aika tarkalleen viisi vuotta, ja monet kerrat on sisustus vaihdellut. Viiteen vuoteen on mahtunut niin itkua, naurua, huutoa, iloa, ahdistusta, väsyneitä silmiä, pitkiä aamuja, surua kuin onneakin. On ollut juhlia ja arkea, on leivottu ja siivottu, pöhköilty ja tehty kaikkea, mitä elämään kuuluu. Täältä ollaan lähdetty ja tänne ollaan palattu. Huomenna pitäisi muuttaa uuteen kotiin. Ihanaa ja uutta, samanaikaisesti jotenkin surullista. En tiedä, onko tämä ikinä tuntunut oikealta kodilta, mutta olen pitänyt tästä asunnosta; sen punaisista keittiönkaapeista, valoisuudesta ja tietenkin vaatehuoneesta! :) Onneksi uudessakin asunnossa on punainen keittiö, joskin se on mielestäni vielä kivempi kuin tämä. Vaatehuonetta siellä ei ole, mutta sen korvannee neljä keittolevyä ja oikea pakastin!! Tässä asunnossa keittolevyjä on vain kaksi ja pakastimen virkaa yrittää toimittaa jääkaapin pikkuinen pakastelokero. 

Jos joskus saisin unelmieni asunnon, olisi siinä iso keittiö, valoisat huoneet ja vaatehuone, jonka läpi voi kulkea. Pieni piha tai iso, lasitettu parveke, erkkeri makuuhuoneessa ja oma huone askarteluilleni. Asunnossa olisi tilaa kissoille ja koiralle, kania unohtamatta. Oi, haaveita haaveita! :)

Tänään juuri kävin tulevassa asunnossamme, ja totesin, että kyllä siitä hyvän saamme :) Pienillä sisusturatkaisuilla tilasta saadaan toimiva ja viihtyisä. Kodin siitä kai tekee sitten se, että siellä asuu myös se toinen puoli :) Säilytysratkaisuja uuteen asuntoon täytyy kehitellä; keittiön kaapit ovat pienet ja vaatteille on eteisessä vain yksi kiinteä kaappi. Mutta onneksi tykkään laittaa kotia, järjestellä ja sisustaa :)

Muistan vielä kun kävin tässä asunnossa ensimmäisen kerran. Pyörähtelin tyhjillä lattioilla, näin ikkunasta kauniin puiston ja ihastuin vaatehuoneeseen. Ja nyt on tullut aika lähteä. Tässä nyt niitä kuvia menneiltä vuosilta, monenlaista on täälläkin ollut. Välillä hempeämpää, välillä väriä ja välillä vain mustaa ja valkoista. Mikä on sinun suosikkisi? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti