10. joulukuuta 2012
Mustikkajuustokakku
Mustikkajuustokakku
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita
Täyte:
400 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 dl rahkaa
200 g mustikoita
10 kpl liivatelehtiä
1 dl sokeria
2 dl hillosokeria
Kiille:
2 dl Valion mustikkakeittoa
4 rkl sokeria
5 kpl liivatelehtiä
Laita liivatteet kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Keitä mustikat hillosokerin kanssa. Sekoita lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi. Vaahdota kerma, lisää joukkoon juustot, sokeri ja rahka. Sekoita hieman jäähtyneeseen mustikkaan puristetut liivatelehdet. Lisää mustikka kerma-juustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Valmista kiille: kaada mustikkakeitto tiheän siivilän läpi kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja kiehauta. Lisää joukkoon liivate ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää tosi hyvälle! Pakko kokeilla tätä reseptiä :)
VastaaPoista