10. joulukuuta 2012

Mustikkajuustokakku



Mustikkajuustokakku


Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita


Täyte:
400 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
2 dl rahkaa
200 g mustikoita
10 kpl liivatelehtiä
1 dl sokeria
2 dl hillosokeria


Kiille:
2 dl Valion mustikkakeittoa
4 rkl sokeria
5 kpl liivatelehtiä

Laita liivatteet kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Keitä mustikat hillosokerin kanssa. Sekoita lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi. Vaahdota kerma, lisää joukkoon juustot, sokeri ja rahka. Sekoita hieman jäähtyneeseen mustikkaan puristetut liivatelehdet. Lisää mustikka kerma-juustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Valmista kiille: kaada mustikkakeitto tiheän siivilän läpi kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja kiehauta. Lisää joukkoon liivate ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä yön yli.

1 kommentti: