28. joulukuuta 2012
Baileyskakku
Pohja:
200g Dominoita täytteineen
60g voita tai margariinia
Täyte:
7 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1,25 dl tomusokeria
2 prk mascarponejuusto
3 munan valkuaista
1 dl kermalikööriä (esim. Baileys)
n. ½ dl vettä
Suklaakiille:
6 liivatelehteä
3 dl kevytmaitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1/4 dl sokeria
Hienonna keksit sauvasekoittimella, sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana tomusokeri, sekoita joukkoon mascarpone sekä likööri. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää se kerma-mascarponevaahtoon. Kiehauta vesi, sulata liivatelehdet joukkoon ja kaada ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan, anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Liota liivatelehdet. Laita maito, kaakaojauhe ja sokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivate. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi, kaada sitten täytteen päälle ja laita hyytymään pariksi tunniksi jääkaappiin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti