11. marraskuuta 2012

Kakku isälle

Pitkästä aikaa suuntasin isäinpäiväksi kotiin, ja lahjan sijasta ajattelin leipoa herkullisen kakun. Aluksi suunnitelmissa oli kaksikerroksinen suklaa-mansikkajuustokakku, mutta ajanpuutteen vuoksi siitä tuli pelkkä suklaajuustokakku. Kun jos olisin tehnyt kaksikerroksisen, olisi ensimmäinen kerroksen pitänyt ehtiä hyytymään ennen toista kerrosta. Sain kakkuun kuitenkin ripauksen mansikkaa, kun piilotin kakun sisälle kuivattuja suklaamansikoita sekä koristeeksi tuli jugurtti- ja suklaamansikoita :) 





Suklaajuustokakku

Pohja:
200 g suklaakaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
10 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl sokeria
4 keltuaista 
4 valkuaista
340 g taloussuklaata
4 dl kermaa

Murskaa keksit, ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseen tuorejuusto, sokerit sekä keltuaiset. Vaahdota valkuaiset. Liuota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä, ja lisää suklaa-juustoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kermavaahto, valkuaisvaahto sekä suklaaseos. Kääntele tasaiseksi ja kaada vuokaan. Anna hyytyä yön yli ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti