5. syyskuuta 2012

Porkkana-pähkinärieskat

Uusimmassa Maku-lehdessä oli taas kerran monta herkullista reseptiä. Oli omenakakkuja, etikkasäilykkeitä ja porkkana-pähkinärieskat. Rieskat vaikuttivat hyviltä, ja niinpä testasin niitä. Niistä tuli ihanan pehmeitä, mutta vielä en ole päässyt itseni kanssa yksimielisyyteen siitä, että oliko nuo pähkinät hyvä vai huono juttu. Ehkä kyllä melkeinpä vaihtaisn pähkinät vaikkapa juustoraasteeseen. Aion tehdä näitä toistekin, vaikkakin vähän muuntelemalla, sillä nämä olivat helppoja ja todellakin ihanan meheviä :)



2½ dl vehnäjauhoja
½ dl neljän viljan hiutaleita
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl porkkanaraastetta
1 dl suolapähkinöitä
1 prk kermaviiliä
½ dl maitoa
1 rkl öljyä
1 rkl hunajaa/siirappia


Raasta porkkanat ja murskaa pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Ei saa vaivata liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää. Tee uunipellille 9 kekoa ja taputtele ne lusikalla tasaiseksi. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti