3. tammikuuta 2013

Mustikkacupcake

Tänään oli pitkästä aikaa tilaisuus leipoa ihan vain itselle, leipomisen ilosta! :) Kaapeista ja pakastimesta löytyi juuri sopivasti ainekset mustikkamuffinseihin. Paistelin niitä 36 kappaletta, pakastin suurimman osan vierasvaraksi, ja osan jätin herkkupeikon houkutukseksi. Syötäväksi tarkoitetut yksilöt kuitenkin näyttivät jotenkin tylsiltä, ja kuin tilauksesta jääkaapissa tönötti purkillinen tuorejuustoa, ja sain nämä söpöiksi cupcakeiksi! :) 


Muffinssit tein rakkauden palojen ohjeella ja täytteeksi laitoin mustikoita. Ristiäisistä oli vielä jäljellä elintarvikeväriä ja koristeita, joista sai taiottua hienot torstai-illan herkut :) Tuorejuustoa oli juuri ja juuri kuuden muffinssin koristeluun, joten jos niitä tahtoo oikein urakalla pursotella, kannattaa tuorejuustoa varata riittävästi. 


Kuorrutteeseen siis tarvitset 200 g maustamatonta tuorejuustoa, n. 1 dl tomusokeria sekä halutessasi muutaman pisaran elintarvikeväriä. Kuorrutteen voi myös maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla. Sekoita seos huolella ja anna kylmetä hetki jääkaapissa. Sitten vain mönjä pursotinpussiin ja pursottelemaan!


1 kommentti:

  1. Aivan ihana blogi, jäin heti koukkuun! Tai no, suurin kiitos siitä kuuluu näille hurmaaville leivos- ja ruokakuville. Tykkäisin itsekin leipoa kaikkea, mutta minulla ei vain ole syöjiä niille kun en itse syö. Blogisi kuvat hieman tyydyttävät minunkin leipomisintoani, kiitos siitä. :)

    VastaaPoista