20. tammikuuta 2013

Bebeleivokset

Tämä viikonloppu vierähti kyllä keittiön puolella niin tiiviisti, etten muistanut edes pyykkiä pestä vaikka piti! n Tänään leivoin suklaisia herkkuja ja eilen illallisen lisäksi pyöräytin muutamat (eli noin 40) bebeleivokset. Rakkaus oli niitä jo pitkään kysellyt, että milloin niitä leivon, hän kun pitää niistä :) Niinpä päätin nyt kokeilla ja hyvin ne onnistuivat vaikka ensimmäistä kertaa tein. Ja mikä ennenkaikkea yllätti minut, oli se, että ne maistuivat täsmälleen oikeilta bebeleivoksilta! :)

Nämä ovat kyllä niin hurjan söpöjä :) Helppojakin, mutta aikaa näihin meni. Pohjat toivat vähän haastetta, sillä jostain syystä taikina kohosi uunissa reilusti ja näin ollen täytteelle jäi vain pieni kolo. Tai ehkä leivosvuokien olisi pitänyt olla isompia. Näitä täyttäessäni aloin jo ideoimaan kuinka ihanan näköisiä nämä olisivat erivärisiniä ja täytteenkin voisi muokata vaikka sitruunan tai mustikan makuiseksi :) 


Bebeleivokset


Pohja:
200 g voita 
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2-3 tl vaniljasokeria

vadelmahilloa

Kuorrute:
4 dl tomusokeria
n. 3 rkl vettä
pari tippaa punaista elintarvikeväriä
 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon kananmuna ja lopuksi jauhot. Voitele leivosvuoat (käytä sellaisia, jotka pysyvät hyvin muodossaan, esim. alumiinisia). Muotoile taikinasta pienehkö pallo ja painele se ohuesti vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä vuoissaan hetken aikaa, ei kuitenkaan kylmäksi asti. Paina vuoan yläreunoja kevyesti sisäänpäin, niin pohja irtoaa helpommin. Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot, lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli kiehahtaa (siitä tulee melko paksua). Anna jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää vaahtoon vaniljasokeri ja jäähtynyt kiisseli. Vatkaa tasaiseksi. Laita taikinakupin pohjalle pieni hillosydän, ja sen päälle täytettä (ei aivan yläreunaan asti) ja levitä tasaiseksi. Nosta leivokset jääkaappiin, kunnes täytteen pinta on jähmettynyt. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi ja värjää elintarvikevärillä. Levitä kuorrutetta tasainen kerros täytteen päälle ja laita leivokset jääkaappiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti