20. tammikuuta 2013

Illallinen neljälle


Eilen oli jälleen aika illalliskutsujen! :) Olin alunperin suunnitellut tekeväni jotakin aasialaistyyppistä kanajuttua, mutta kun tilanteet ja vieraat vaihtuivat, muuttui samalla ruokalistakin. Päädyinpä siis tekemään lasagnea äidin reseptillä, fetasalaattia sekä paistettuja vihreitä papuja.


Fetasaalaattiin laitoin mm. jääsalaattia, herneenversoja, aurinkokuivattuja tomaatteja, keltaista paprikaa, oliiveja, paistettuja leipäkuutioita sekä tottakai fetajuustoa. Tätä ihanan värikästä salaattia tuli iso kulhollinen ja kyllähän se vieraille maistui :)

Vihreitä papuja paistelin voissa sipulin ja valkosipulin kera. Nämä sain tarjoilla ihanasta uudesta emalikattilastani, joka löytyi kirpputorin kätköistä :)


Ja sitten se äidin herkullinen lasagne. Itse en pidä siitä käsittämättömän ällöttävästä valkokastikkeesta ja sulaneesta juustoraasteesta, joita lasagneen yleensä tulee. Niinpä teen äidin tavoin "valkoisen kastikkeen" vain sulattamalla paketin Olympia -sulatejuustoa ja sekoittamalla siihen sen verran maitoa, että koostumuksesta tulee hyvä. 


Lasagne


400 g jauhelihaa
1 prk paseerattua tomaattia
sipulia
valkosipulia
oreganoa

mustapippuria
suolaa


Juustokastike
1 prk sulatejuustoa
maitoa
suolaa

pippuria


lasagnelevyjä

Kuullota pienennetyt sipulit, lisää mukaan pilkotut valkosipulit ja jauheliha. Kun liha on kypsä, lisää joukkoon tomaatti ja mausteet. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Sulata juusto teflonkattilassa. Kun juusto on sulanut, lisää maitoa sen verran, että koostumuksesta tulee kastikemainen. Lisää halutessasi suolaa ja pippuria. Voitele uunivuoka. Kasaa lasange vuokaan niin, että jauhelihakastiketta jää päällimäiseksi. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti