20. tammikuuta 2013

Cake pops!


Cake popsit eli kakkutikkarit on ollut viimeaikoina kai jonkinlainen villitys leivontamaailmassa. Viimein päädyin niitä itsekin kokeilemaan, kun ne on niin hurjan kivan näköisiä ja kaikissa ohjeissa ne saatiin kuulostamaan niin helpoilta. No kyllähän ne helppoja oli...siihen asti kunnes koitti koristeluosuus. Suklaalla kuorruttaminen oli vielä ihan ok, mutta se suklaa ei oikein ottanut asettuakseen kovin nopeasti, eli kiireellä näitä ei kannata tehdä. Mutta sitten kun muutamia oli suklaassa pyöritellyt ja koristellut, niin alkoi tekemiseen löytyä jonkinlainen "tekniikka" :)

Näihin tarvitset sokerikakun, tuorejuustoa, suklaata (tummaa tai vaaleaa, oman maun mukaan), tikkuja (esimerkiksi puisia grillivartaita) sekä strösseleitä ja muita mahdollisia koristeita.


Tarvitset tavallisen sokerikakkupohjan, johon voit halutessasi lisätä jotain makua. Itse lisäsin kaakaojauhetta ja suunnittelin jo myös tekeväni näitä vaikkapa sitruunan- tai kardemummanmakuisesta kakusta. Oli kuitenkin kakku maultaan mikä tahansa, kannattaa se leipoa edellisenä päivänä.

Murenna kakku käsin pieneksi muruksi taikinakulhoon ja sekoita joukkoon 200 g maustamatonta (tai miksei jotain hedelmän makuista) tuorejuustoa. Tee seoksesta pieniä palloja (jotka tässä tapauksessa näyttävät ihan lihapullilta). Sulata mikrossa hieman suklaata ja kasta tikun pää suklaaseen. Paina tikku palloon niin, ettei se mene läpi asti. Laita setti jääkaappiin viilenemään.

Ota esille koristelutarvikkeet, sulata suklaata kuorrutukseen sekä keksi jokin ovela paikka, mihin saat valmiit tikkarit pystyyn. Itse käytin korkeita ja kapeita juomalaseja.

Siis sulata suklaata niin, että tikkarit mahtuu dippaamaan suklaaseen. Kasta tikkarit ylös-alas liikkeellä, älä pyöritä. Kopistele tikkua mukin reunaan varoen ja pyörittele tikkaria niin, että suklaa levittyy tasaisesti. Tätä pyörittelyä sai tehdä jonkin aikaa ennen kuin tikkarin voi asettaa pystyyn kuivumaan. Anna suklaan jähmettyä hetki ennen koristeita. Itse käytin erivärisiä strösseleitä, mariannerouhetta sekä sulatettua valkosuklaata. Laita valmiit cake popsit jääkaappiin ja tarjoile seuraavana päivänä :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti