6. tammikuuta 2013

Ehkäpä parhaat lihapullat

Eilen kävimme pyörähtämässä Ikeassa, sillä uuteen asuntoon tarvitaan vielä melkoisesti juttuja. Aloitimme kuitenkin tärkeimmästä eli vaatekaapista :) Nyt kun sen saisi vielä kasattua, niin voisi tavaroita vihdoin vähän laittaa paikoilleen. Alkaa ehkä hieman tämä laatikoiden ja kassien keskellä eläminen tympimään...vaikka edelleenkin olen kyllä sitä mieltä, että tämän sotkun keskellä on jotenkin kotoisaa. 

Mutta niin, Ikeareissun jälkeen oli tarkoitus tehdä jotain helppoa, nopeaa ja maistuvaa ruokaa. Ilmeisesti emme yhdessä kykene tavallisen ruoan valmistukseen vaan aina syntyy jotain vähän hienompaa ja ei niin nopeaa sapuskaa :) Eilen päädyimme tekemään ehkä parhaita lihapullia ikinä, eli kiinalaisia lihapullia. Nams!  


800 g possun jauhelihaa
2 dl ruokakermaa
4 munaa
1½ dl korppujauhoja
5 rkl seesaminsiemeniä
4 valkosipulinkynttä
2 tuoretta chiliä
1½ tl inkivääritahnaa
ripaus suolaa


Liemi:
3-4 rkl soijaa (tummaa soijaa)
1½ rkl osterikastiketta
½ dl sherryä 
3 rkl seesamiöljyä
3½ dl vettä tai kasvislientä
1½ rkl maissijauhoja


Paistamiseen:
sokeria
öljyä/voita

Lisäksi nuudeleita

Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota hetki. Pienennä chilit ja valkosipulit pieneksi (valkosipulit voi myös raastaa pienellä raastimella). Lisää kaikki ainekset korppujauho-kermaseokseen ja sekoita huolellisesti. Muotoile lihapulliksi ja paista pannulla. Kun lihapullat ovat melkein kypsiä, ripottele päälle hieman sokeria ja paista hetki, niin pinta karamellisoituu. Valmista liemi kattilaan. Kun liemi kiehuu hiljalleen, laita pullat mukaan ja keitä n. 40 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla. Kääntele lihapullia välillä. Keitä nuudelit. Ota lihapullat liemestä, suurusta liemi maissijauholla ja sekoita nuudelit kastikkeeseen. Ja eikun syömään! :)

1 kommentti: