3. joulukuuta 2011

Makeita makuja


Pehmeät ja makeat herkut valtasivat keittiöni. Ensin leivottiin vähän pipareita, ja sitten loihdittiin suklaisia herkkuja. Joulukeittiössä valmistuivat minttutryffelit sekä pehmeä suklaafudge. Viime jouluna tein pähkinä-suklaa tryffeleitä, mutta nyt teki mieli kokeilla jotain uutta.  Fudge ei ollut oikein omaan makuun, mutta minttutryffelit ovat hyvin makoisia :) 


Pehmeä suklaafudge


2½ dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2½ dl sokeria
½ dl siirappia
(50 g valko- tai maitosuklaata)
(cashew-pähkinöitä)



Laita paksupohjaiseen kattilaan sokeri, siirappi, kerma, suklaa sekä voi. Lämmitä seosta hiljalleen, kunnes alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta lämpötilaa ja keitä koko ajan sekoittaen n. 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa seosta sähkövatkaimella kunnes väri vaalenee. Lisää halutessasi joukkoon rouhittu valko- tai maitosuklaa ja kaada seos laakeaan, öljyttyyn vuokaan. (Päälle voi ripotella paahdettuja ja rouhittuja cashew-pähkinöitä.) Anna seistä viileässä yön yli ja palottele fudge kuutioiksi. Säilyy kuivassa ja huoneenlämmössä n. viikon.



Minttutryffelit



200 g tummaa suklaata
200 g maitosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 pss mariannerouhetta



Kuumenna kerma kiehuvaksi, suulata joukkoon suklaanpalat. Ei saa enää keittää! Lisää lopuksi mariannerouhe ja kaada seos laakeaan, öljyttyyn vuokaan. Anna seistä viileässä yön yli. Koverra lusikalla möykkyjä ja kieritä ne tummassa kaakaojauheessa. Säilyy viileässä n. viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti