14. joulukuuta 2011

Sacherkakku

Sacherkakku on yksi suurimmista herkuistani, ja nyt päätin kokeilla itse valmistaa sellaisen. Muuten meni ihan hyvin, mutta kuorrutus ei ottanut asettuakseen. Muunsin vähän kuorrutteen ohjetta, niin johan alkoi tapahtua. Pinta on vähän aaltoileva, mutta onneksi se ei vaikuta makuun ja koristeet pelastavat tilanteen kuin tilanteen :) Vaihdoin kyllä myös täytteen, oikeasti tähän kai kuuluisi aprikoosimarmeladia...



Pohja:
125 g voita
125 g tummaa suklaata
2 dl tomusokeria
6 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilj.sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta


Täyte:
5 purkkia mangopilttiä
kostutukseen mehua


Kuorrute:
200 g tummaa suklaata


Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä tumma kaakaojauhe keskenään. Sulata suklaa. Sekoita keskenään pehmennyt rasva sekä tomusokeri, lisää keltuaiset joukkoon yksitellen vatkaten. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä keltuaisvaahtoon sulatettu suklaa, jauhoseos sekä valkuaisvaahto. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina korppujauhotetuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.


Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta jokainen kerros mehulla ja lisää kerrokseen 2 purkkia pilttiä. Lopuksi yksi piltti päälle ja reunoille. Sulata kuorrute sopivan notkeaksi, anna hetki jäähtyä ja levitä päälle sekä reunoille. Koristele ja anna olla viileässä yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti