22. joulukuuta 2010

Suklaa-pähkinä tryffelit


1 dl kuohukermaa
1 dl kermalikööriä
200 g tummaa suklaata
50 g saksanpähkinöitä
2 dl tummaa kaakaojauhetta

Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Ota kattila levyltä ja sulata joukkoon suklaanpalat. Lisää kermalikööri ja sekoita tasaiseksi. Murskaa pähkinät ja lisää joukkoon. Ota neliskulmainen vuoka, vuoraa se kelmulla ja kaada seos päälle. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä nosta tryffelilevy kelmun kanssa pois vuoasta ja leikkaa paloiksi. Pyörittele kaakaojauheessa ja säilytä viileässä.


Näin luki siis Maku -lehdessä. Tein ohjeen mukaan, mutta aamulla kun ne olisi pitänyt leikata paloiksi, oli suklaaseos edelleen valuvaa mössöä. Kokeilin lusikalla pyöritellä palloja ja kierittelin kaakaojauheesa. Niistä tuli kylläkin vain epämuodustuneita möhkäleitä, jotka levisi ympäri käsiä kun sitä yritti laittaa suuhun. Niinpä päätin, että annan tryffelin olla vuoassa, ja juuri ennen kun se aattona laitetaan kahvipöytään, niin ripotellaan päälle kaakaojauhetta. Siitä saa sitten ottaa omalle asetille ja syödä lusikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti