29. huhtikuuta 2010

Sitruunamuffineja sitruunajuustokakkutäytteellä

Tein vapuksi tällasia sitruunamuffineja joihin tuli sitruunainen juusto-rahkatäyte. Tahdoin munkin kaveriksi jotain raikasta, mutta koska en omista kakkuvuokaa en voinut tehdä juustokakkua. Käytin siis pohjana muffini ohjetta ja siihen päälle juustokakun täyte. Ja ne on helppoja syödä kun ne on ns. "yksittäispakattuja". Helppo, yksinkertaista ja hyvää! Tässä ohje:

SITRUUNAMUFFINI

3 munaa

1,5 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

1 rkl sitruunan mehua

1 raastettu sitruunan kuori

1 dl sulatettua margariinia


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään  ja lisää siivilän läpi kevyesti käännellen vaahtoon. Pese sitruuna ja raasta kuori. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut sitruunamehu,  sitruunankuori ja sulatettu margariini. Paista 175 asteessa noin 15 - 17 minuuttia. Ohjeen mukaan tästä pitäsi tulla n. 25 kpl , mutta minulle tuli 18.


Täyte:

2 prk sitruunan makuista rahkaa

2 prk sitruunana makuista tuorejuustoa

puolikkaan sitruunan mehu

2 dl sokeria

3 munaa


Sekoita rahka, juusto, sitruuna ja sokeri. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunaa tai sokeria. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. 


Näitä muffineja tehdessäni piti vähän soveltaa paistoaikaa. Eli muffinivuoan (korkeareunainen muffini vuoka) pohjalle vain vähän taikinaa (se kohoaa uunissa) ja uuniin 175 asteeseen viideksi minuutiksi. Sen jälkeen täytettä reilusti jokaiseen ja uunissa ne ovat n. 30 minuuttia 125-150 asteessa. Jäähdytä hetki huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin, kylmänä ne ovat parhaita. Koristele vaikkapa persikalla tai mansikoilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti