4. huhtikuuta 2010

Pasha


Pääsiäisen yksi suuri suosikkini on pasha. Tässä alla ohje, jonka mukaan meillä pasha tehdään. Helppoa ja melko vaivatonta, lopputuloksena suussa sulava herkku. Nautinnollisia pasha-hetkiä! :) 

Ainekset

150g voita

2dl sokeria

2prk (500g) maitorahkaa

2dl kuohukermaa

1 muna

yhden sitruunan mehu

2tl vaniliinisokeria

3rkl mantelirouhetta

3rkl korintteja tai rusinoita hienonnettuina


Koristeeksi

tuoreita tai säilykehedelmiä


1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää rahka, muna, mausteet ja vaahdoksi vatkattu kerma.

3. Pane rahkaseos suodatinpapereilla vuorattuun siivilään tai kahvinsuodattimeen. Kostuta suodatinpapereita ensin kevyesti (esim. sumutinpullolla). Laita siivilä syvään kulhoon, johon ylimääräinen neste pääsee valumaan, rahkaseoksen päälle myös suodantinpaperia ja jokin paino (esim. lautanen tai pieni, pyöreä leikkuulauta). Valuta yö jääkaapissa. 

4 Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille, koristele hedelmillä ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti