30. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskakku

Pitkäperjantai kului anopin lammaspatojen äärellä, ja minä lupasin vastata jälkiruokaosuudesta. Niinpä pyöräytin pääsiäispäivälliselle kakun, jossa yritin tavoitella pashan rahkamaisuutta ja kevään raikkautta. Tuli ihan onnistunut lopputulos, ja kaikki vieraat tykkäsivät :)

Kakkupohjana käytin ihan tavallista sokerikakkupohjaa, johon lisäsin hieman raastettua sitruunankuorta. Tein kaksi kakkua, sillä tavoitteenani oli tehdä näyttävä mahtikakku :) Alakerrokseen tein pyöreän neljän munan kakkupohjan ja yläkerrokseen sydämen muotoisen kahden munan pohjan. Pyöreän pohjan leikkasin kolmeen osaan ja sydämen vain kahteen. Kakut onneksi nousivat kunnolla ja olivat ihanan kuohkeita. Yleensä kun oikein yrittää huolella tehdä, niin kaikki lässähtää...

Täytteinä käytin paksuhkoa sitruunakiisseliä ja sitruunalla maustettua rahka-tuorejuustoseosta. Kiisseliä laitoin vain pyöreän kakun toiseen väliin, jottei se sekoitu rahkaan. Ja kostutukseen käytin tuoremehua, johon sekoitin sitruunanmehua. Tällä kertaa tein myös koristeet itse, kun en löytänyt keltaisia ruusuja mistään. Mutta netistä löytyi ohjeita ja marsipaanista olikin yllättävän helppo tehdä ruusuja :)


Eli paista pohjat, kumoa ne ja leikkaa kolmeen tai kahteen osaan. Itse laitoin yhden osan takaisin vuokaan, jonka olin pessyt ja vuorannut kelmulla. Näin kakut hyytyvät muotoonsa ja kelmu auttaa niitä irtoamaan. Kun täytteet on kakussa, niin päälle vielä kelmua ja pariksi tunniksi jääkaappiin mehustumaan. Sitten ne kumotaan tarjoiluastialle, kuorrutetaan kermavaahdolla ja koristellaan :)

Rahka-tuorejuustotäyte:


2 prk maustamatonta rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
2 sitruunan mehu
4 liivatetta

sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen. Sekoita rahka, juusto, kuori ja sokeri. Lämmitä mehu ja lisää siihen puristetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseokseen ja laita kakkupohjien päälle. Anna hyytyä pari tuntia.

Paksuhko sitruunakiisseli:

2 keltuaista
2 dl vettä
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
½ dl sitruunamehua


Sekoita kattilassa kaikki muu paitsi mehu, ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää mehu, tarkista maku, anna jäähtyä ja laita kakun väliin. 


Tein myös vähän ekstraa, sillä nämä suklaakuorrutetut taatelit ovat todella helppoja, nättejä ja ennenkaikkea maukkaita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti