30. syyskuuta 2010

Helppoa ja varmasti hyvää


Saaristolaisleipä

0,5 l piimää
35 g hiiva
1,5 dl siirappia
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kaljamallasta
1,5 dl kauraleseitä
0,5 rkl suolaa
5 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
kuumaa vettä
siirappia

Lämmitä piimä ja murenna joukkoon hiiva. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna kohota liinan alla n. tunnin. Voitele kaksi litran vetoista pitkän mallista leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Paista 175  asteessa n. 45 minuuttia. Puolen tunnin kohdalla ota leivät uunista, pistele haarukalla ja voitele siirappi-vesi seoksella. Paista vielä n. vartti ja kumoa leivät pois vuoasta. Anna jäähtyä liinan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti