31. elokuuta 2010

Junailua ja suomalaisia sanoituksiaMaanantaina tuli vähäsen ajeltua junalla. Helsinki - Iittala - Tampere - Hämeenlinna - Helsinki. Aamulla vaan junaan ja koko päivä paikasta toiseen. Iittala on yksi Hämeenlinnan taajamista ja siellä sijaitsee Iittalan lasitehdas sekä Iittalan lasikeskus. Mitään karttaa ei tietenkään ollut mukana, joten tuli vähän kierrettyä Iittalan idyllisiä katuja. Oli todella kaunis paikka, mutta vähän turhan rauhallinen ja hiljainen. Tuolla lasikeskuksessa tuli pyörähdettyä ja sieltä mukaan tarttui tuo kauan haluamani muumimuki :) Lasikeskuksen vieressä oli
Kultasuklaa Oy:n tehdas ja myymylä. Aivan ihania kaikkia suklaajuttuja (ja hintavia!) ja tuollaisia vanhanajan nekkuja löytyi myös valikoimasta. Mukana ei myöskään ollut juna-aikatauluja, joten juna Hämeenlinnaan oli ehtinyt mennä ja seuraavaan oli pari tuntia. Ei muuta kuin Tampereelle menevän junan kyytiin, siellä tunti ja sieltä junalla Hämeenlinnaan. Tarkoituksena oli kierrellä Hämeenlinnan ulkoilualueita, mutta tuo Tampereen keikka vähän muutti asioita. Hämeenlinnassa tuli loppujenlopuksi vain syötyä ja jälleen junaan. Helsinkiin saapuessa oli jokseenkin uupunut olo, mutta ensimmäistä kertaa Helsinki tuntui jotenkin kodilta. Enhän olekaan vasta kuin nelisen vuotta täällä asustanut... Mutta mukavia tuollaiset reissupäivät kyllä! :)
Sitten päivän muihin aiheisiin. Olin tänään Vantaalla Backaksen kartano Puimalassa. Juha Tapio ja Otto Kanerva tulkitsivat "Tahroja paperilla ja muita suomalaisia sanoituksia". Tähän kuului siis lauluja ja lyriikoita Hectorista Juha Vainioon ja Helsimaasta Apulantaan. Itse kiinnostuin tuosta tapahtumasta, koska Juha Tapio esiintyi siellä. Ilta oli hyvä ja todella upeita sovituksia tutuista lauluista, mutta petyin koska ei tullut yhtään Juha Tapion omaa kappaletta. Pidän hänen musiikistaan ja sanoituksistaan ja tämähän tarkoittaa vain sitä, että pitää mennä kuuntelemaan kyseistä artistia uudelleen ;) Ihana Juha Tapio :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti