27. syyskuuta 2011

Sitruuna-marenki herkku

Paksu sitruunakiisseli:

2 kananmunan keltuaista
2 dl vettä
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
½ dl sitruunanmehua

Erottele keltuaiset teräskattilaan. Lisää vesi, sokeri sekä perunajauhot ja kuumenna kokoajan vispilällä sekoittaen. Anna pulpahtaa muutaman kerran, nosta kattila hellalta ja lisää sitruunanmehu. Tarkista maku. Kaada kiisseli uunin kestävään vuokaan.



Valmista marenki:

2 kananmunan valkuaista
3/4 dl sokeria

Vaahdota valkuaisia ja lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Pursota tai lusikoi marenki kiisselin pinnalle, ja paista 200 asteisessa uunissa, kunnes marengin pinta on kauniin ruskea.

huom! Ei kannata vaivautua pursottamaan, marenki ei pysynyt muodossaan, uunissa pinnasta tuli kuitenkin tasaisempi.






Ostin kesällä alennusmyynneistä nuo söpöt yhden hengen uunivuoat, ja nyt pääsin niitä vihdoin käyttämään :) Päivän teemaan kuului myös Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan limetti -limu. Ostin limuja muutaman, eri makuja, sillä pullojen etiketit ovat hurjan kivoja, ja näin ollen pulloja voi käyttää keittiössä koristeina :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti