31. toukokuuta 2010

Helppo kinkkupiirakka

Tänään tuli tehtyä päivälliseksi lemppari kinkkupiirakkaani. Äiti teki tätä pienenä usein kaikiin mahdollisiin tilaisuuksiin, synttäreille ym. Se oli jo silloin suosikkini. Helppo tehdä, sopii mainiosti kahvipöytään tai ruoaksi vaikkapa raikkaan salaatin kera! 



Pohja:
150 g voita tai margariinia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1 dl juustoraastetta

Täyte:
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl juustoraastetta (itse laitan vain 1dl)
200 g kinkku kuutioita

Sekoita voi ja jauhot, lisää vesi ja juustoraaste. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista n. 15 min 225 asteessa (kiertoilmauunissa riitti 175astetta). Sekoita täyte ja kaada seos pohjan päälle. Paista vielä n. 15 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin. 

Täytteessä voi käyttää kinkun tilalla vaikka kanaa, jauhelihaa tai kasviksia. Ripaus mielikuvitusta ja syntyy maukkaita makuelämyksiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti