22. syyskuuta 2014

Kasvisruokapäivä

Eilen saimme pitkästä aikaa ruokavieraita. Kesähelteillä tänne ei oikein viitsi ketään kutsua ja nyt häähumun laskeuduttua ehtii taas keskittyä muuhunkin elämään.

Miehen isä ja äitipuoli kävivät luonamme kyläilemässä, ja kovasti mietimme mitä tarjoamme. Päädyimme kotiruokamaisempaan ratkaisuun, joka ei sisällä lihaa. Emme viitsi joka kerta tarjoilla kalaa, niin päädyimme tekemään ihan vain kasvisruokaa. Nyt kun punajuurikausi on parhaimmillaan, ja äiti niitä meille toi, niin halusimme niitä myös hyödyntää. Reseptin nappasimme Yhteishyvän ruokaliitteestä ja pihvejä valmistaessa totesimme, että nehän ovat ihan vegaanisia. Pihvien koossa pysyminen hieman arvelutti, mutta perunajauho sitoi ainekset yllättävän hyvin. Myös taikinaa maistaessa alkoi epäilyttää, mutta paistaminen sai ihmeitä aikaan! Tarjoilimme pihvit muusin ja maailman helpoimman vuohenjuustokastikkeen kera, lisukkeena oli värikäs salaatti sekä karamellisoitua sipulia. Jälkkäriksi oli syksyistä omenapaistosta vaniljakastikkeella, nam nam :)


Punajuuri-kikhernepihvit

1 prk (285 g) kikherneitä
2 rkl öljyä
2 isoa keitettyä punajuurta
1 rkl perunajauhoja
3 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl kasvislientä tai maustamatonta jogurttia
0,5 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl hunajaa

Paistamiseen öljyä (tai voita)

Pane kikherneet, öljy ja punajuuret tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki. Paista taikinasta pihvejä pannulla, miedolla lämmöllä.

huom! Neljälle hengelle tuplasimme ohjeen.

Vuohenjuustokastike

200 g pehmeää vuohenjuustoa
omenamehua

Mehun avulla notkista vuohenjuusto kastikemaiseksi. Sopii punajuuriruokien kanssa tai vaikka dipiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti