29. syyskuuta 2013

Home is where the story begins

Eilen illalla vietettiin yhteisen kotimme tupareita. Ilta oli onnistunut ja mukava, hienointa ehkä kuitenkin on, että kotimme on vihdoin valmis. Viimeiset porailut on porailtu ja verhot ripusteltu. Aloitetaankos pieni tutustumiskierros? :)


Eteisessä sisääntulijat vastaanottaa mummuni tekemä ihana räsymatto ja seinään porailtiin naulakko lähinnä laukkujani ajatellen. Tänään laitan vielä eteiseen hienon ovikyltin, jonka saimme tuparilahjaksi... :)Eteisen pikkuvessaan tuli sinertävä matto, sillä kylpyhuoneen yksi seinä on laatoitettu sinisellä kaakelilla ja ajattelin, että olisi kiva, jos näissä olisi jokin yhtenäinen linja. Ja tottakai käsisappua ja -pyyhe ovat maton kanssa sävy sävyyn :)Eteisestä pääsemme kätevästi makuuhuoneeseen, johon saimme yöpöydän ja peilin paikoilleen. Yöpöydäksi valikoitui Ikean kätevä Expedit-hyllykö ja siihen kahdet ovet. Hyllykkö tuo huoneeseen ryhtiä, mutta peilin vieressä oleva seinä kaipailisi vielä jotain isohkoa taulua...kenties jotain Pariisiin liittyvää ^^Makuuhuoneen vieressä on tietokonehuone, johon ompelin violettikukkaselliset paneeliverhot. Seinälle kiinniteltiin yksi hylly ja miehen Bond-taulu. Tauluja tulee huoneeseen vielä lisää, kunha löydämme sopivia kehyksiä.Eteisestä olohuoneeseen johtava käytävä on tällä hetkellä minun suosikkikohta kodissamme. Tuo seinätarroista tehty köynnös on aivan mahtava ja sopii loistavasti mustavalkoiseen teemaamme. Ja vielä kun tuo köynnös laitettiin kulkemaan katon kautta, niin se tekee siitä jotenkin sellaisen kujan, joka johtaa kulkijat olohuoneeseen. Ja tuosta köynnöksen alla sijaitsevasta ovesta mennään siis kylppäriin ja saunaan.
Sitten olohuoneeseen... Vitriinin viereen olisi tarkoitus vielä löytää jokin vanha suomalainen elokuvajuliste ja tv-taso pitäisi uusia. Tv-tasoksi haluaisimme jonkun valkoisen tason, missä olisi kaappi- ja laatikkotilaa.


Keittiön ja olohuoneen verhot saimme viime viikolla. Kangas löytyi Eurokankaasta ja siellä ne myös ompelutimme. Tähän tuli niin monta verhoa, että oli helpompi saada ne valmiina. Keittiön ikkunaan tuli kappa ja olohuoneeseen täyspitkät sivuverhot.Eteisen käytävän jälkeen, ikäänkuin kylppärinovea vastapäätä on tilanjakajana tällainen hyllykkö. Keittiön pöytä on tämän hyllyn toisella puolella ja hyllyllä pidetään keittiön tavaroita. Lempparikohtani tässä hyllykössä on tuo tarjottimelle asettelemani kahvipannu- ja kupit :)

Sitten viimeisenä huoneena on tämä ikäänkuin minun huoneeni. Täällä säilytän kaiken näpertelyyn liittyvän; ompelukoneen ja muut mahdolliset käsityöjuttuni. Lisäksi täällä on vuoderahit vieraita ajatellen sekä toinen tv. Myös tämän huoneen verhot ompelin.
Parveketta en nyt sen tarkemmin tässä esittele, sillä se ei ole edellisestä muuttunut. Ainoat uudet asiat ovat nämä pari kynttiläjuttua; katossa oleva tuikkukruunu ja maljakoihin tein hiekasta asetelmat.


Tuparilahjoiksi saatiin perinteisen suolan ja ruisleivän lisäksi kaikkea ihanaa kuten pizzaleikkuri ja rottinkinen pyykkikori täynnä sisustustavaraa ja tuliaisia ulkomailta. Itse sain hiuskoristeita Venetsiasta ja mies keittokirjan sekä paidan New Yorkista. Lisäksi korissa oli kynttilöitä ja naulakko ja aikaisemmin selittämäni ovikyltti. Yhden ison tuoksukynttilän laitoinkin jo kylppäriin, ja siellä tuoksuu nyt aivan ihanalle ^^ Niin ja sitten pyykkikorissa oli sellainen tiskirätti jossa luki tuo otsikon teksti... aww ^^ Tupareista riittäisi vielä kuvia ja ruokajuttuja vaikka millä mitalla, mutta taidanpa jatkaa niistä toisella kerralla :)

3 kommenttia:

  1. ihanan näköstä! mä en vois kuvitella et saisin viel moneen vuoteen aseteltua muumeja tmv särkyvää esille :/

    VastaaPoista
  2. Teillä on kyllä kaunis koti! Ihanan kodikas ja persoonallinen :)

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää:)

    VastaaPoista