5. kesäkuuta 2013

Myskikurpitsakeitto

Eilen keittiössäni nähtiin aivan uusi tuttavuus nimittäin myskikurpitsa. Monet kyselivät, että mikä ihmeen myskikurpitsa. Myskikurpitsassa (butternut squah) on runsaasti eri vitamiineja, magneesiumia, kuituja sekä kaliumia. Sen maku on makea ja pehmeä, ja se on paras valmistaa uunissa paahtamalla. Paahtamisen jälkeen siitä voi tehdä keittoa, sosetta gluteenittomiin leivonnaisiin tai lettuihin, lohkoja lisukkeeksi ruoan kanssa tai kurpitsaa voi lisätä vaikkapa risoton joukkoon. Itse en ole aiemmin tätä kyseistä herkkua valmistanut, mutta tuossa talvella sain anopilla maistaa. Ihastuin ja päätin kokeilla. Ja nyt vihdoin kokeilin! :) 

En oikein tiennyt kuinka myskikurpitsaa tulisi maustaa tai että laittaisinko keiton joukkoon myös perunaa ja porkkanaa. Olin kuitenkin ostanut kaksi keskikokoista kurpitsaa, niin ajattelin niistä riittävän parin päivän keittoon. Mausteina käytin suolaa ja currytahnaa, ja sehän sopi siihen ihan mainiosti; kun kurpitsa oli melko makeaa, niin currytahna toi siihen hieman sävyä. Lisäksi paahdoin valkosipulin kanssa vaaleasta leivästä kuutioita keiton päälle. Aikas onnistunut kokonaisuus :)

Tiesittekö muuten, että kurpitsa on hedelmä?  


Myskikurpitsakeitto

1 iso tai 2 pienempää myskikurpitsaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
1 tl currytanhaa

Lisäksi

paahdettuja leipäkuutioita

Halkaise kurpitsat pituussuunnassa ja koverra siemenet pois ruokalusikalla. Laita pinnalle öljyä sekä suolaa ja paahda kurpitsat kypsiksi uunissa. Koverra kypsät kurpitsat kattilaan, lisää kerma, mausteet ja soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti