5. toukokuuta 2013

Perinteinen lihakeitto

Loppuviikolla pähkäilimme taas, että mitä ruokaa tehtäisiin. Tällä kertaa päädyimme kerrankin tekemään melko perinteistä kotiruokaa. Alkoi yhtäkkiä tehdä mieli oikein kunnon lihakeittoa ja eihän se vaikeaa ollut, vain vähän aikaa vievää. Mutta niin älyttömän hyvää ja mukavan tavallista :) 


Lihakeitto


vettä
1 kg luullista naudanlihaa (käytimme lapaa)
suolaa
kokonaisia mustapippureita
laakerinlehitä
perunaa 
porkkanaa
sipulia

Keitä lihaa miedolla lämmöllä mausteiden kanssa n. 3 tuntia. Ota luut pois. Pieni liha, lisää haluamasi juurekset ja sipuli, ja keitä kunnes ne ovat kypsiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai vaikkapa lihaliemikuutio. 

Lihan voi keittää myös edellisenä päivänä, ja kun seuraavana päivänä kypsentää vain vihannekset, niin keitto syntyy melko sukkelasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti