22. kesäkuuta 2011

Ruutukokki

Kyllä sitä vaan ihmeen paljon ehtii päivän aikana, kun vähän suunnittelee etukäteen ja tietää mitä asioita pitäisi saada hoidettua. Itselläni lista oli tänään pitkä, mutta kaikki ja vähän ylimääräistäkin tuli tehtyä. Kaupungille suuntasin keskipäivällä, vein kuvia kehitettäväksi, kävin ostamassa parit housut, hommasin junaliput ja hengailin hetken Linnanmäellä (johon kuului tietenkin hattaransyöntiä!). Vähän aikataulutettu, mutta ihan mukava päivä :) Yleisestiottaen pidän enemmän kiireettömyydestä, kuin tiukoista aikatauluista...

Tosiaan junaliput kävin ostamassa, heinäkuun puolella olisi tarkoitus viikoksi pyrähtää Ouluun! On mukavaa päästä vähän vaihtamaan maisemaa, enkä ole Oulussa ennen käynytkään. Odotan tuota viikkoa innolla!

Housujen etsinnän lomassa piipahdin Suomalaisessa kirjakaupassa, kun siellä oli alennusmyynti. Yhdellä alepöydällä silmääni pisti heti tämän kirjan kansi, ja selailtuani sitä, en voinut jättää sitä sinne. Nykykodin ruutukokki sisältää 500 helppoa ja terveellistä reseptiä; keittoja, liha- ja kasvisruokia, muiden kulttuurien ruokia, jälkiruokia, leivonnaisia ym... Reseptien lisäksi kirjassa on kerrottu ruokien terveellisyydestä, uusista terveyssuosituksista, eri viljoista, kasviksista, yrteistä, lihan paistolämpötiloista ja kaikesta muusta hyödyllisestä. Tässä sitä selaltuani, olen yhä vain vakuutuneempi hyvästä ostoksesta! :)







Tuossa toissa päivänä sain kaveriltani laukun, jota hän ei enää käyttänyt. Tykästyin siihen heti! Aivan ihana, sopivan kokoinen ja pääsi heti käyttöön :) Ainoa miinus ehkä on, että laukun sisällä on aivan tarpeettoman paljon taskuja...




Ja sitten vielä vähän Bluntista ;) Kävin tosiaan tänään kehittämässä kuvia, tykkään aina laittaa niitä albumiin. Tämän talven kaikki kuvat oli vielä kehittämättä, ja sain samalla sunnuntain keikkakuvat albumia varten. Kuvista tuli yllättävän tarkkoja, vaikka joutuikin paljon zoomailemaan ja tietokoneella näyttivät vähän rakeisilta. Seinällekin meni muutama Jamesin kuva, yleensä olen noissa kehyksissä pitäyt jotain maisemakuvia, mutta ei tämä sunnuntai-illan huuma tunnu ollenkaan haihtuvan... vaan saanhan vielä hetken pysyä pilvissä, saanhan? :)

2 kommenttia:

  1. Ruutukokit on kyllä täynnä asiaa! Onkohan siinä "nykykokin" kirjassa jotenkin uudenaikaisempia ruokalajeja kuin meidän "koko perheen" versiossa..? Trendiruokaa..? :)

    VastaaPoista
  2. Takakansi ainakin mainostaa, että kirjassa on sekä perinteisiä että uusia reseptejä, raikkaalla otteella ja uusia terveyssuosituksia noudattaen. En sitten tiedä kuinka raikkaita otteita näissä on käytetty... :)

    VastaaPoista