1. huhtikuuta 2011

Sitruunasavariini

Löysin tämän ohjeen Yhteishyvän ruokaliitteestä, ja päätin kokeilla. Ohjeessa huomioni kiinnitti kostutusliemen määrä ja se, että kakku nostatetaan hiivalla. Kyseessä ei siis ole aivan perinteinen kuivakakku, vaan kostea ja pehmeän sitruksinen leivonnaisunelma! Suosittelen :)



Sitruunasavariini (12-14 annosta)

1 dl maitoa
1/4 pkt hiivaa
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1/4 tl suolaa
½ sitruunan raastettu kuori
4 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua margariinia

Kostutus:
2½ dl sitruunanmakuista virvoitusjuomaa (esim. Sprite)
2 rkl sitruunanmehua

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri, suola sekä raastettu sitruunan kuori. Lisää jauhot ja rasva ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun reilun litran vetoiseen rengaskakkuvuokaan. Peitä kelmulla ja anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on lähes reunojen tasalla. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna kakun seistä hetki vuoassa ja kumoa se sitten leivinpaperin päälle. Sekoita kostutusaineet ja kaada puolet pestyn ja kuivatun kakkuvuoan pohjalle. Nosta lämmin kakku vuokaan, se imaisee nesteen heti. Pistele kakun pohjaan tikulla reikiä ja kaada loppu liemi päälle. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä viileässä muutaman tunnin ajan. Kumoa savariini tarjouluvadille ja nauti :)

Huom! Itse laitoin kokonaisen sitruunan raastetun kuoren ja 1 dl sitruunanmehua. Niille, jotka pitävät sitruunan mausta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti