4. kesäkuuta 2012

Raparperimehu

Ihanaa kesäistä raparperimehua on nyt pullo jos toinenkin! :) Viime kesänä tein mehua ensimmäistä kertaa, silloin tosin mukana oli myös mansikoita. Mutta hyvää tämä on näinkin. Mehua kannattaa laimentaa vedellä tai vichyllä, 50-50 suhde on sopiva. Nautinnollisia mehuhetkiä! :)


Raparperimehu

3 l vettä
reilu kilo raparperia
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
kanelitanko

Kuori ja paloittele raparperit. Laita kattilaan vesi, raparperi, sokerit sekä kanelitanko. Keitä hiljalleen n. 10 minuuttia. Anna maustua viileässä yön yli. Siivilöi ja pullota seuraavana päivänä. 

3 kommenttia:

  1. Ooh tätä täytyy kokeilla kun tuo raparperipenkki kerta puskee satoa, eikä pelkkää piirakkaa voi kauhiast syödä.. Kauankohan toi mehu säilyy hyvänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä ainaki viikon, kun viileässä säilyttelee :)

      Poista
  2. Oi, sattuipa kivasti nähdä tämä juuri kun appiukko on juuri tuonut meille raparperikuorman. :)

    Ihana blogi sulla muutenkin! :)

    VastaaPoista