Ihanaa kesäistä raparperimehua on nyt pullo jos toinenkin! :) Viime kesänä tein mehua ensimmäistä kertaa, silloin tosin mukana oli myös mansikoita. Mutta hyvää tämä on näinkin. Mehua kannattaa laimentaa vedellä tai vichyllä, 50-50 suhde on sopiva. Nautinnollisia mehuhetkiä! :)
Raparperimehu
3 l vettä
reilu kilo raparperia
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
reilu kilo raparperia
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
kanelitanko
Kuori ja paloittele raparperit. Laita kattilaan vesi, raparperi, sokerit sekä kanelitanko. Keitä hiljalleen n. 10 minuuttia. Anna maustua viileässä yön yli. Siivilöi ja pullota seuraavana päivänä.
Ooh tätä täytyy kokeilla kun tuo raparperipenkki kerta puskee satoa, eikä pelkkää piirakkaa voi kauhiast syödä.. Kauankohan toi mehu säilyy hyvänä?
VastaaPoistakyllä ainaki viikon, kun viileässä säilyttelee :)
PoistaOi, sattuipa kivasti nähdä tämä juuri kun appiukko on juuri tuonut meille raparperikuorman. :)
VastaaPoistaIhana blogi sulla muutenkin! :)