Kaverilla on pieni takapiha ja siellä grilli. Eilen päästiin kaveriporukalla loihtimaan kesän ensimmäiset grilliherkut. Tarjoolla oli kana- ja kasvisvartaita, halloum-juustoa, sekä paria erilaista kermaviilikastiketta. Kanat marinoin itse, ja kovasti saivat kehuja. Jälkkäriksi olin tehnyt sitruunavanukasta. Kaikille maistui, oli mukava kesäilta! :)
Marinadi kanalle
4 kpl kanapihvejä
puolikkaan sitruunan mehu
3-4 cm pala inkivääriä raastettuna
3-5 rkl soijaa
3 rkl seesamiöljyä
n. ½ dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
ripaus suolaa
puolikkaan sitruunan mehu
3-4 cm pala inkivääriä raastettuna
3-5 rkl soijaa
3 rkl seesamiöljyä
n. ½ dl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
ripaus suolaa
Pinnalle seesaminsiemeniä
Sekoita keskenään sitruunan mehu, raastettu inkivääri, soija, suola sekä öljyt. Leikkaa kanapihvit sopiviksi paloiksi ja pyörittele marinadin sekaan. Anna maustua yön yli. Laita kanapalat grillivartaaseen ja ripottele päälle reilusti seesaminsiemeniä.
Kermaviilikastike kahdella tavalla
1 prk kermaviiliä
1-2 tl etikkaa
1 tl sokeria
1-2 tl sinappia
(tilliä)
1-2 tl etikkaa
1 tl sokeria
1-2 tl sinappia
(tilliä)
TAI
1 prk kermaviiliä
2 tl currya
ripaus suolaa
2 tl currya
ripaus suolaa
Molemmat sopivat hyvin sekä kana- että kasvisvartaille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti