11. toukokuuta 2013

Suklaa-vadelmakakku

Helatorstaina oltiin anopilla syömässä, ja ajattelin leipoa kakun, kun tuo äitienpäiväkin on ihan nurkan takana. Olen nyt parina kertana vienyt sitruunaisia leivonnaisia, niin tällä kertaa päätin panostaa suklaaseen. Pohjana käytin sacherkakun pohjaa ja kuorrute oli suklaamoussea. En kuitenkaan halunnut, että kakusta tulisi liian raskas ja tuhti, niin raikastin sitä laittamalla täytteeksi vadelmamoussella :)



Vadelmamousse

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk kuohukermaa
2 prk rahkaa
400 g vadelmia
7 liivatelehteä
sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen. Soseuta vadelmat sauvasekottimella. Vaahdota kerma ja vaniljakastike, lisää joukkoon rahka ja sokeria maun mukaan. Ota vadelmasosetta n. ½ dl kahvikuppiin ja lämmitä mikrossa. Sekoita loppu sose rahka-kerma seokseen. Purista liivatteet ja sekoita ne kuumaan vadelmasoseeseen. Lisää liivateneste ohuena nauhana rahkaan ja sekoita huolella. 

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja laita kakun pohja vuokaan. Kostuta ja laita yksi kerros vadelmamoussea. Lado kakkupohjia ja moussea vuorotellen, ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. 

Suklaamousse

250 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tummaa suklaata
6 dl vispikermaa
1½ dl tomusokeria

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota kerma ja lisää tomusokeri. Sekoita kermavaahtoa pieni määrä kerrallaan suklaa-juusto seokseen (aluksi kannattaa käyttää sähkövatkainta). 

Pursota suklaamousse kakun päälle. Moussen voi myös tarjoilla sellaisenaan tai käyttää leivonnaisten täytteenä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti