28. elokuuta 2012

Uunibroileri

Kyllästyin taas kaikkiin ruokiin, mitä olen tässä viime aikoina tehnyt. Niinpä oli aika kehitellä jotain uutta. Kehittelyn tuloksena syntyi pataruoka, johon tuli yrtti-inkiväärikanaa ja kasviksia. Syksy kun on pataruokien ihanneaikaa, mutta en kuitenkaan jaksanut alkaa kypsentämään possun lapaa viittä tuntia. Broilerin rintafileille tein vielä sellaisen tempun, että leikkasin siihen pienen taskun, jotta maut imeytyisivät tasaisesti joka puolelle. Nams! :)3 kpl broilerin rintafileitä
2-3 cm pala tuoretta inkivääriä
kourallinen tuoretta oreganoa
kourallinen tuoretta basilikaa
merisuolaa
puolikkaan sitruunan mehu
4 valkosipulin kynttä
punaista paprikaa 
öljyä

porkkanaa
lanttua
perunaa
paprikaa
herkkusieniä
3 valkosipulin kynttä
seesamiöljyä
soijaa
hunajaa
vettä


fetajuustoa

Laita kanat marinoitumaan edellisenä päivänä. Murskaa morttelissa yrtit merisuolan kanssa. Leikkaa inkivääri, valkosipuli ja paprika pieneksi kuutioksi ja lisää öljyn kanssa yrttien joukkoon. Sekoita ja murskaa vielä vähän. Siitä pitäisi tulla sellainen kastikemainen. Leikkaa rintafileisiin paksuun kohtaan pieni viilto niin, että siihen syntyy tasku. Laita täytettä sinne ja hiero sitä myös pintaan. Laita täytetyt fileet yöksi jääkaappiin. 

Kuutioi kasvikset ja laita uunivuoan pohjalle valkosipulien kanssa. Kasvisten päälle lisää oman maun mukaan soijaa, hunajaa sekä seesamiöljyä (myös tavallinen öljy käy). Laita rintafileet kasvisten päälle ja lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. Paista 200 asteessa, kunnes kaikki ovat kypsiä. Lautasella voi kasvisten päälle vielä murustaa fetajuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti