14. elokuuta 2012

Hernekeittopyramidi



Etsi kahdesta ylimmäisestä kuvasta viisi eroavaisuutta :) Saattaa kyllä löytyä useampikin. Sunnuntaina iski siivousvimma, ja oikeastaan oli vähän pakkokin. Kuten kuvasta näkyy, vaatehuoneeni oli melkoisen sotkun vallassa. Lattialla ei mahtunut enää ottamaan askeltakaan, ja jos jotain kaapista halusi, sai suorittaa melkoisen akrobaattisia liikkeitä. Ei siinä, että se oli pelkästään täynnä tavaraa vaan pääasiassa lattialla asusti kaikkea särkyvää, kuten astioita. Kuinka nerokas paikka lasitavaroiden säilytykselle! :)

Noh, pari päivää ja yksi yö tuossa meni. Melkoisesti meni tavaraa ihan vaan roskikseen sekä kellarivarastoon, mutta myös kirpputori -osastolle, sillä Siivouspäivä lähestyy taas. Tavaraa oli vaatehuoneessa niin mahdottomasti, että jo siinä meni aikaa, kun kehitti kaikille omat paikkansa ja vaihtoi järjestyksiä. Esimerkiksi kankaat olivat ennen laatikoissa, mutta koska niitä on jo kertynyt niin paljon, niin ne valloittivat yhden hyllyn ja pöytäliinat menivät kangaslaatikkoon. Kankaat on kyllä hienommatkin tuossa hyllyllä kuin laatikossa, ja näkee heti mitä kaikkia kankaita onkaan olemassa, ennen kuin lähtee marssimaan kangaskauppaan.






Myös keittiö ja olohuone kokivat samalla muutoksia. Ruokapöytä vaihtoi keväällä paikkaa ja ruokapöydän päällä on pieni hylly, joka ennen oli olohuoneen "puolella". Mutta nyt kun ruokapöytä on hyllyn alla, on hylly ikäänkuin keittiötä. Niinpä siihen tuli kaikkia ihania purkkeja ja purnukoita, lähinnä kaikkia ruokatarvikkeita, kuten pastat, riisi, kokonaiset pippurit ja sipulit. Kutsunkin hyllyä nyt sipulihyllyksi. Äidilläni on sipulit tuolla lailla kivasti lasipurkissa keittiön nurkassa, niin otin äidistä mallia :) Jotkut saattavat ihmetellä, että miksi minulla on sipulipurkki kun en pidä sipulista, mutta jopa minulla on muutama ruoka, johon sipuli on pakollinen raaka-aine. 

Ja sitten ruokapöydän päähän tuli myös muutama purkki, niin hyllyjä on ikäänkuin kaksi. Pöydällä kylläkin on vain teetä pikkuisissa hillopurkeissa ja keksejä. Myös uusi kahvipannuni pääsi asustamaan pöydälle, se on sellainen pyhäpannu, sitä käytetään kun tulee vieraita :) Niin, minähän siirryin pannukahvin ihmeelliseen maailmaan tuossa kesällä, pitäähän sitä siis olla arki- ja pyhäpannu. Mutta tuosta pannusta vielä sen verran, että se löytyi äidin kaapista. Jälleen kerran tein tutkimusretken äidin keittiön kaappeihin, enkä turhaan. Tämä pannu on isomummuni vanha, eli äidin isän äidin pannu. Se on emalia, ja kuuluu Arabian Myrna-sarjaan. Isomummuni on sitä tuskin koskaan käyttänyt, sillä se näyttää sisältä ja ulkoa aivan koskemattomalta. Mutta se on vanha ja hieno, ja lupasin äidille, että pidän siitä hyvää huolta :) 






Mikron viereen ja jääkaapin päälle siirsin vaatehuoneesta kaikenlaisia jauho- ja suurimopurkkeja. Joskus ajattelin, etten viitsi niitä säilyttää päivänvalossa, mutta totesin, että leivon niin paljon, ettei ne kauaa ehdi noissa purkeissa viihtyä :)


Ja tämä sisustusurakan ehdoton suosikkini; hernekeittopyramidi! Pyysin äitiä säästämää pari tyhjää hernekeittopurkkia, kun niissä oli tuo suloinen retrokuva. Ajattelin yhden tai kaksi, että saan johonkin hyllylle koristeeksi. Mutta äiti olikin kerännyt minulle niitä vähän enemmän, ja näin ollen sain niistä hienon pyramidin keittiön kaapin päälle. Kuinka söpö se onkaan! :)





Olohuoneen sivupöydille ja ikkunalaudoille tuli kaikkea syksyisen violettia ja mustaa. Ja paljon kynttilöitä esille, niitä on jo ihana poltella. Verhot kun ehtisi vielä vaihtamaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti