9. helmikuuta 2013

Lihavat laiskiaispullat


Halusin hemmotella rakasta ja päätin pyöräyttää muutaman laiskiaispullan. Ja kyllä, sanon niitä laiskiaispulliksi :) Ei siis muuta kuin hakemaan hiivaa kaupasta ja taikina kohoamaan...

Pullataikina

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1-3 tl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää muna ja mausteet, sekä suurin osa jauhoista. Sekoita ja lisää jauhoja kunnes taikina on sopivaa. Lopuksi lisää huoneenlämpöinen margariini ja vaivaa taikinasta kiinteä möhkäle. Anna kohota liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi. 



Tällä välin kun taikina kohosi, ajattelin, että on hyvin aikaa vaihtaa kasveille mullat. Rupesin innolla työn touhuun, mutta yhtäkkiä multasäkistä myllersi esiin kastemato. No, ei siinä mitään, mato siirtyi syrjään ja homma jatkui. Kaikeksi kauhukseni multasäkki kuitenkin kuhisi matoja ja poistettuani kolmisenkymmentä matoa säkistä totesin, että tilanne menee kokoajan vain pahemmaksi. Sinne oli kai pesiytynyt kokonainen matoarmeija, ällöä! Kiljuin ja yritin hysteerisenä sulkea multasäkin tiiviiseen pussiin, ja päädyin siihen, että mullat vaihdetaan sitten, kun tulee kaupasta ostettua matovapaa multasäkki. Yksi mato olisi vielä mennyt, mutta liika on liikaa... 

Kun tämä välikohtaus oli ohi ja madot saateltu iloisesti ulos asunnosta, oli jälleen aika keskittyä pulliin. Vaivailin taikinaa ja pyöräytin 8 pullaa, tosin siitä olisi saanut useammankin, kun näistä tuli melko mahtipontisen kokoisia :)  Voitelin ne munalla, ripottelin pinnalle raesokeria ja paistoin pullia uunissa 175 asteessa 8-15 min. 


Sitten vähän kerman vatkausta, hillopurkki esiin ja ei muuta kuin herkuttelemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti