15. helmikuuta 2013

Herkkubuffet


Niin kuin viimevuonnakin, vietimme naapureiden kanssa yhteistä ystävänpäivää. Minua pyydettiin leipomaan samankaltainen herkkubuffet kuin viimeksikin. Olin tietenkin ihan innoissani ja aloin suunnittelemaan kaikenlaista söpöä ja paljon eri makuja; ihanan marjaisaa, raikasta sitruunaa sekä pehmeää suklaata. Tänä vuonna tahdoin panostaa ehdottomasti eniten cupcakeihin, sillä niistä saa niin valtavan söpöjä! :)


Tein siis cupcaket tutulla ja turvallisella rakkauden palojen ohjeella ja kuorrutteen tuorejuustosta, tomusokerista ja elintarvikeväristä. Taikinan jaoin kolmeen osaan, ja yhteen lisäsin raastettua sitruunankuorta sekä sitruunanmehua, yhteen mustikoita ja yhteen vadelmia. Tein pienemmissä vuoissa kuin viimeksi, niin näin ollen niitä tuli enemmän, ja kun itse muffinit olivat suht pieniä, riitti kuorrutettakin useampaan :)




Sitten tein täyteläisen suklaajuustokakun, johon lisäsin päälle kunnon kerroksen MarianneCrushia, joten siitä tuli vähän niinkuin minttusuuklaajuustokakku :) Se oli ehdottomasti näistä kaikista herkuista yleisön suosikki.

Pikku suupalaksi ajattelin ensin, että teen jotain keksejä, mutta päädyinkin aivan uuteen tuttavuuteen. Tein suklaakuorrutettuja taateleita, ja nehän olivat erittäin maukkaita :)

Taatelit siis kannattaa laittaa pakastimeen muutamaksi tunniksi, jonka jälkeen ne upotetaan suklaaseen ja annetaan kovettua jääkaapissa. Sitten vain koristellaan vaikkapa sulalla valkosuklaalla ja tarjoillaan :) Nämä voi myös halutessaan täyttää ennen pakastamista vaikkapa marsipaanilla.



Sitten tietysti täytekakun ystävänä sellaisenkin tein. Ihan perustäytteillä mentiin, mansikkaa ja  banaania siis. Kermavaahdon värjäsin elintarvikevärillä teemaan sopivaksi ja koristelin kiiveillä :)

Ja sitten vielä viimeisenä pyöräytin ihan perus mokkapaloja, joihin halusian saada vähän jotain uutta koristuksen avulla. Yritin tehdä paloista hieman leivosmaisia :) Koristelin niitä makupareilla, jotka koostuivat valkosuklaa-cashew -pähkinöistä ja appelsiinista sekä pekaanipähkinöistä ja taatelista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti