25. marraskuuta 2011

Perinteitä


Joulu tekee jälleen tuloaan. Tulevana sunnuntaina on ensimmäinen adventti, joka on aina meidän perheessä tarkoittanut sitä, että jouluvalot etsitään kaappien kätköistä. Niin teen myös omassa kodissani. Tänään laitoin jouluvalot ikkunoihin, vaihdoin jouluverhot sekä -pöytäliinat. Sohva verhoutui punaiseen huntuun ja muutamat joulukoristeet etsivät paikkansa. Perinteet ovat aina olleet osa joulujani, ja tahtoisin niitä itsekin jatkaa. Muistan myös kuinka lapsena sai vasta ensimmäisenä adventtina kuunnella ja katsella lemppari joulusatuani; tarinaa jossa Annasta tulee Lucia-neito :)


Oman kodin jouluasu on jo kai vähitellen vakiintunut tässä vuosien aikana. Koristeilla alkaa olemaan omat paikkansa, ja noin vuosi sitten kotini näytti joulunpunaisine verhoineen, valoineen ja koristeineen suunnilleen samalta kuin nytkin. Olen kai alkanut luomaan jonkinlaisia omia perinteitä. Niihin voisi myös lukeutua vaikkapa joululimppujen leipominen perheelle ja isovanhemmille, sekä tänä vuonna jo kolmatta kertaa menen kuuntelemaan yhtä tiettyä joulukonserttia yhteen tiettyyn kirkkoon :)


Minulle on kertynyt jouluisia tavaroita, kynttilöitä ja koristeita, jo niin paljon, että viime joulun jälkeen ostin niille oman säilytyslaatikon. Joulun jälkeen on kätevää pakata siihen kaikki jouluun liittyvä, ja sitä on sitten aina seuraavana talvena kiva penkoa, että mitäs täältä löytyykään :) Olin yllättynyt, että viime talvena päähänpistona väkerretty käpykuusi oli edelleen pystyssä! Silloin kun ajattelin, että se kaatuu heti huomenna, mutta se taitaakin olla ihan jämerää tekoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti