16. kesäkuuta 2011

Mustikkapullat

Tänään tuli hullun lailla leivottua pullaa. Puolen litran taikinasta muodostui makoisat kanelikierteet, omenahillo kierteet sekä uutena leipomistuttavuutena mustikkapullat. Pakastimesta sattui vielä löytymään rasiallinen viime syksyn mustikoita, ja ne keittyivät iloisesti pikku kiisseliksi. Pakastin täyttyi pullasta ja vatsa myös :)




Pullataikinan ohjeen löydät täältä ja mustikkatäytteen sain aikaan seuraavanlaisesti:

400 g mustikoita
2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
vettä

Laitoin jäiset mustikat ja sokerin kattilaan, sekoitellen kuumensin kiehuvaksi. Perunajauhot pieneen määrään vettä ja ohuena nauhana mustikkamössön sekaan kokoajan sekoittaen. Sitten vain pyöritellään pyöreitä pullia, annetaan kohota ja painellaan mukin pohjalla kolo täytteelle. Täyte paikoilleen, voidellaan pullan reunat kananmunalla ja 175 asteeseen 8 minuutiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti