20. kesäkuuta 2011

James Blunt

Eilinen ilta oli aivan mieletön! James Blunt esiintyi Helsingin Kaisaniemessä, ja minä olin paikalla, eturivissä tietysti :) Edellisestä keikasta olikin jo yli kaksi vuotta, viimeksi James esiintyi 2009 ystävänpäivänä Hartwall Areenalla. Täytyy sanoa, että tästä kerrasta sain kyllä paljon enemmän irti, viimeksi kun oli vähän huonot paikat niin ei oikein nähnyt kunnolla eikä kuviakaan saanut napsittua. Noh, tällä kertaa senkin edestä, vaatimattomat 60 otosta tuosta herrasta sain ;)Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me
I am a dreamer but when I wake
You can't break my spirit - it's my dreams you take
And as you move on, remember me,
Remember us and all we used to be

James Blunt - Goodbye my loverAivan mieletöntä tulkintaa ja lavakarismaa Jamesilla kyllä riittää. Itse olen pitänyt hänen musiikistaan siitä asti, kun radiossa alkoi soimaan "You're beautiful". Kolme albumia ovat täynnä koskettavia lyriikoita ja herkkää tulkintaa, mutta uusimmalla levyllä mukaan mahtuu myös vähän menevämpiä biisejä. Oma suosikkini on Jamesin toinen albumi, All the lost souls, ja kyseiseltä levyltä löytyy myös lempibiisini (jos niitä nyt edes voi paremmuusjärjestykseen laittaa), ja onnekseni hän sen myös eilen esitti. Kyllä meinasi tulla tippa linssiin!

I'm not calling for a second chance
I'm screaming at the top of my voice
Give me reason, but don't give me choice
'Cause I'll just make the same mistake again
James Blunt - Same mistake
Musiikki vaikuttaa ihmiseen monella tapaa, auttaa käsittelemään tunteita ja asioita, tai tuo vain hyvän fiiliksen. Bluntin musiikki on ainakin viime vuodet ollut elämässäni monessa mukana, niin surussa kuin ilossakin. Lauluissa noin ylipäänsä on itselleni lyriikka tärkeää, ja Jamesilta sen kirjoittelu sujuu paremmin kuin hyvin. On myös arvostettavaa, että artisti tekee itse biisinsä, ja näin ollen niin levyllä kuin lavallakin esittää ne suoraan sielunsa syvimmistä uumenista.


Muistan kun menin pari vuotta sitten Jamesin ensimmäiselle keikalle, ajattelin, että hän on rauhallinen esiintyjä, lavalla vain kitaransa kanssa laulelee, koska monet biisitkin ovat niin rauhallisia. Mutta erehdyin ja tällä kertaa jo tiesin mitä odottaa. Kesken shown hän hyppää lavalta yleisön joukkoon. Ja mikä parasta, James hyppäsi yleisön joukkoon juuri meidän puolelta salia!! Hän myös esiintyessään seisoskelee pianon päällä ja on muutenkin hyvin energinen persoona lavalla. Mutta osaa kyllä myös sen herkän eiintymisen... ahh... Lisäksi hänellä on aina tapana kiertueilla ottaa keikan lopuksi kuva yleisöstä, mielestäni ihan hauska idea :)Eiköhän tämä riitä Jamesista tällä kertaa ;) Toivon vain, että hän tulee pian takaisin Suomeen! Noh, kunhan edes taas kahden vuoden päästä. Silloin olen taas kärppänä Lipppalvelun puhelinlinjalla ostamassa lippua!

Will you be a friend of mine to remind me what is real?
Hold my heart and see that it bleeds

I'm out of my mind
James Blunt - Out of my mind

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti