17. toukokuuta 2013
Oulu kutsuu
En tiedä mikä ihme vaihe nyt on meneillään, mutta kaiken pitään olla jotenkin todella neutraalia. Eilen ostin uuden huulipunan, kun halusin sellaisen, joka näkyy vain vähän. Lakkasin kynnet ja niistäkin tuli melkoisen nudet. Yleensä laitan värikkäitä ja räiskyviä kynsiä, tai käytän punaista huulipunaa. Noh, ehkä tämä on ihan hyvä; nämä kynnet ainakin sopivat jokaisen vaatteen kanssa.
Ylihuomenna on jälleen aika suunnata Ouluun! Olen niiiiiin innoissani :) Maanantaina on syntymäpäiväni, joten juhlistan niitä miehen kanssa Oulussa; ainakin syödään aamiainen vuoteessa ja illalla käydään syömässä viikinkiravintola Haraldissa. Mutta mitä siihen väliin mahtuu, niin sitä ei vielä tarina kerro :) Tiistaina jatkamme reissua ylöspäin, nimittäin Kemiin. Miehen mummu ja täti asuvat siellä, ja menemme samalla heitä tervehtimään. Jännittävää :) Keskiviikkona sitten junalla kohti kotia. Ihanaa lähteä reissuun yhdessä! ^^
Ilahdutusta
Eilen oli kevään viimeiset bänditreenit ja ajattelin hieman ilahduttaa bänditovereita. Tein siis jotain mitä parhaiten osaan, eli leivoin. Ensin ajattelin tehdä ihania cupcakeja, mutta kuorrutteen kanssa niitä on niin vaikea kuljetella. Niinpä päädyin vaihteeksi leipomaan suolaisen piirakan. Olen tehnyt tätä ennenkin ja aina tästä tykätään, niin en viitsinyt lähteä mitään muuttelemaan. Pohja on äidin kinkkupiirakkareseptistä ja täytteeksi laitoin kinkun tilalle paprikaa ja fetajuustoa. Tuplasin ohjeen, niin sain siitä koko uunipellillisen. Tämä oli kyllä hyvää, niin kuin aina. Namnam :)
Kun tulin illalla kotiin, rakkaus odotteli täällä itsetehdyn pannupizzan kanssa ^^ Kaikki oli tehty valmiiksi, sai itse vain valita täytteet ja sitten pannu uuniin. Minun pizzaani tuli ilmakuivattua kinkkua, tuoreita herkkusieniä sekä ananasta. Päälle tuoretta oreganoa ja eikun hampaat kiinni ihanan rapsakkaan ja mehevään pizzaan! :) Kuva on vähän heikko, mutta oli niin nälkä, etten joutanut säätämään kuvauksen kanssa.
11. toukokuuta 2013
Suomi-Venäjä
Kukaan ei ehkä uskoisi, en tahdo itsekkään uskoa. Mutta eilen illalla olin Hartwall Areenalla katsomassa jääkiekon MM-kisoja. Venäjä-Suomi, jeah. Olihan se ihan hauskaa, vähän erilainen kokemus. Ja onneksi Suomi voitti! :) Mutta eiköhän tämä jääkiekon katselu minun osaltani jää tähän yhteen kertaan.
Suklaa-vadelmakakku
Helatorstaina oltiin anopilla syömässä, ja ajattelin leipoa kakun, kun tuo äitienpäiväkin on ihan nurkan takana. Olen nyt parina kertana vienyt sitruunaisia leivonnaisia, niin tällä kertaa päätin panostaa suklaaseen. Pohjana käytin sacherkakun pohjaa ja kuorrute oli suklaamoussea. En kuitenkaan halunnut, että kakusta tulisi liian raskas ja tuhti, niin raikastin sitä laittamalla täytteeksi vadelmamoussella :)
Vadelmamousse
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk kuohukermaa
2 prk rahkaa
1 prk kuohukermaa
2 prk rahkaa
400 g vadelmia
7 liivatelehteä
sokeria
Laita liivatteet kylmään veteen. Soseuta vadelmat sauvasekottimella. Vaahdota kerma ja vaniljakastike, lisää joukkoon rahka ja sokeria maun mukaan. Ota vadelmasosetta n. ½ dl kahvikuppiin ja lämmitä mikrossa. Sekoita loppu sose rahka-kerma seokseen. Purista liivatteet ja sekoita ne kuumaan vadelmasoseeseen. Lisää liivateneste ohuena nauhana rahkaan ja sekoita huolella.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja laita kakun pohja vuokaan. Kostuta ja laita yksi kerros vadelmamoussea. Lado kakkupohjia ja moussea vuorotellen, ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu.
Suklaamousse
250 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tummaa suklaata
6 dl vispikermaa
1½ dl tomusokeria
150 g tummaa suklaata
6 dl vispikermaa
1½ dl tomusokeria
Sulata suklaa ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota kerma ja lisää tomusokeri. Sekoita kermavaahtoa pieni määrä kerrallaan suklaa-juusto seokseen (aluksi kannattaa käyttää sähkövatkainta).
Pursota suklaamousse kakun päälle. Moussen voi myös tarjoilla sellaisenaan tai käyttää leivonnaisten täytteenä.
5. toukokuuta 2013
Uusivirtaa ja Tina Turner
Perjantaina oli aika lähteä hieman käymään ulkona, ja lähdinkin katsastamaan Olavi Uusivirran livetarjonnan. Olihan se ihan hyvä, ehkä vähän jotenkin liian "mielipuolinen" ulosanti, mutta ainakin hän oli hyvin omistautunut esitykselleen. Mutta täytyy kyllä sanoa, että taidanpa mielummin kuunnella Olavia ihan vain levyltä.
Keikka alkoi vasta puoliltaöin enkä jaksanut mennä paikanpäälle kuin vain puoli tuntia aiemmin. Siispä siinä oli koko ilta hyvää aikaa lakkailla keikkakynnet. Ensin ajattelin laittaa oranssia, kun jäi vappukynnetkin ihan kokonaan tekemättä, mutta kaveri ehti napata oranssin ensin. Päädyin sitten kultaiseen ilmeeseen ja en tiedä miksi, mutta itselleni näistä tulee ihan mieleen Tina Turner :)
Perinteinen lihakeitto
Loppuviikolla pähkäilimme taas, että mitä ruokaa tehtäisiin. Tällä kertaa päädyimme kerrankin tekemään melko perinteistä kotiruokaa. Alkoi yhtäkkiä tehdä mieli oikein kunnon lihakeittoa ja eihän se vaikeaa ollut, vain vähän aikaa vievää. Mutta niin älyttömän hyvää ja mukavan tavallista :)
Lihakeitto
vettä
1 kg luullista naudanlihaa (käytimme lapaa)
suolaa
kokonaisia mustapippureita
laakerinlehitä
perunaa
porkkanaa
sipulia
Keitä lihaa miedolla lämmöllä mausteiden kanssa n. 3 tuntia. Ota luut pois. Pieni liha, lisää haluamasi juurekset ja sipuli, ja keitä kunnes ne ovat kypsiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai vaikkapa lihaliemikuutio.
Lihan voi keittää myös edellisenä päivänä, ja kun seuraavana päivänä kypsentää vain vihannekset, niin keitto syntyy melko sukkelasti :)
1. toukokuuta 2013
Simasuut vapunvietossa
Tänä vappuna tein ihan itse ensimmäistä kertaa simaa ja munkkeja! :) Ennen olen aina turvautunut äidin leipomuksiin, mutta nyt oli aika ryhdistäytyä - ei se kuuma öljy niin pelottavaa voi olla. Kuitenkin turvauduin äidin tuttuihin ja turvallisiin ohjeisiin, jotta maku olisi juuri se ainut ja oikea. Sima onnistui täydellisesti, mutta munkkien kanssa täytyy vielä kyllä vähän harjoitella. Öljy ei olisi saanut olla niin kuumaa, jotta munkeroita olisi voinut paistaa hieman kauemmin. Osa kun tahtoi jäädä vähän raa'aksi... mutta maukkaita ne silti olivat! :)
Vappumunkit
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl vanil.sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
7½ dl vehnäjauhoja
50 g voita
Tee taikina kuten pullataikina ja anna kohota. Leivo 20 pyöreää munkkia ja kohota. Kuumenna rypsiöljyä paksupohjaisessa kattilassa. Voit kokeilla onko öljy tarpeeksi lämmintä laittamalla sinne palan taikinaa. Jos se ruskistuu, voit paistaa munkit. Munkkeihin saat reiät laittamalla etusormen ja peukalon keskeltä läpi, ja pyörittelemällä etusormien kanssa. Kieritä paistetut, lämpimät munkit sokerissa.
Vappuaattoiltana mentiin miehen kanssa naapuriin kaverin luokse grillailemaan. Grilliherkkuja oli taas koko armeijalle, vaikka syöjiä oli vain neljä :) Grillissä paistui kana- ja ananas vartaita, possun ribsejä, sipulinyyttejä sekä maissia. Lisäksi oli juustoja, patonkia, salattia, dippejä sekä pariisinperunoita ja bataattikuutioita. Kanavartaat tein vanhalla reseptillä, sillä mies pitää niistä kovasti ^^ Hän sitten puolestaan maustoi ribsit ja teki barbeque-kastikkeen. Voin kertoa, että oli tosi hyvää! :)
Tänään olikin sitten vuorossa vappupäivän brunssi. En kyllä tiedä kuinka moni kutsuisi kello 14 alkavaa ruokailua enää brunssiksi, mutta meille tämä oli sellainen :) Naapuri tuli tänne syömään, kun eilen olimme hänen luonaan. Brunssipöydän kattauksesta halusin saada mahdollisimman värikkään vapun ja kevään kunniaksi. Käytin suloisia ankka-servettejä, jota olen ennen hyödyntänyt vain askartelutarkoituksiin. Mutta tähän tilaisuuteen ne sopivat kuin nenä päähän :) Muumimukit laitoin ns. paikkamerkiksi - jokaiselle persoonaa kuvaava hahmo.
Mies leipoi brunssipöytään bageleita ja täytteinä oli tuorejuustoa sekä graavilohta. Lisäksi puristin appelsiinimehua ja tein mansikka-vadelmasmoothien. Tarkoituksena oli vielä tehdä rahkalettuja, mutta kukaan ei enää jaksanut munkkien ja kahvin jälkeen syödä palaakaan :D
Oli kyllä ihana vappu! Juuri tultiin ulkoa, käytiin ihanan pitkällä kävelyllä tuolla aurinkoisessa kevätsäässä. Nyt telkkarin viereen möllöttelemään kahdestaan loppuillaksi ^^
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)