18. tammikuuta 2014

Mummon Ankan omenapiirakka

Tänään olisi tarkoitus mennä miehen porukoille syömään, ja lupasin tehdä jälkiruoan. Siellä on ilmeisesti tarjoolla kokonainen, täytetty kalkkuna ja halusin tähän samaan teemaan sopivan leivonnaisen. Päädyin pyöräyttämään amerikkalaisen apple pien eli samanlaisen piirakan kun Mummo Ankka aina valmistaa. Siitä tuli erittäin suloinen, mutta makua en voi vielä kommentoida, kun vasta illalla pääsen tähän käsiksi :)

Ettei tämä blogi muuttisi ihan pelkäksi ruokablogiksi, niin voin luvata, että alkuviikolla tulee juttua uusimmasta askarteluprojektistani. Olisin kirjoittanut siitä jo, mutta kaikki ei mennyt aivan niin kuin suunnittelin... :)


Mummo Ankan omenapiiras

Taikina:

4 dl vehnäjauhoja  
2 rkl sokeria  
150 g voita½ dl kylmää vettä  

Täyte:

1 kg vihreitä omenoita  
½ dl sitruunan mehua 
1½ dl sokeria  
1½ rkl vehnäjauhoja  
1½ tl kanelia  
1 tl vaniliinisokeria  
 25 g voita

Mittaa jauhot, sokeri ja voi kulhoon. Nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi ja mausta sitruunan mehulla. Sekoita sokeri, jauhot, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita seos omenoiden joukkoon. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, niin että ne ovat hieman isompia kuin vuoka. Nosta toinen taikinalevy kaulimen avulla vuokaan. Älä painele taikinaa tiukasti kiinni reunoihin. Levitä täyte vuokaan ja leikkaa päälle muutama voinokare. Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Käännä kansilevyn reuna pohjalevyn ja piirakkavuoan reunojen väliin, jolloin reunasta tulee tasainen. Vedä terävällä puukolla pintaan "kukkakuvio" tai pistele haarukalla. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti