9. marraskuuta 2013

Sushipaja




Lauantaipäivän ratoksi pistimme pienellä porukalla pystyyn sushipajan keittiössämme. Tarvikkeet saimme lainaan ja onneksi toiset olivat näitä ennenkin tehneet. Ainut haastavuus oli sushiriisin keittämisessä, ja ajastakin suurin osa kului riisistä huolehtimiseen. Sitä kun piti liottaa, keittää, jäähdyttää, sekoittaa juuri tietyllä tavalla ja maustaa oikein. Tokaisinkin ruokailun päätteeksi, että nämä katosivat paljon nopeammin kuin ilmestyivät! :)



Teimme sekä maki- että nigirisusheja. Täytteinä käytimme jokaisen lempimakuja; erilaisia kasviksia ja kaloja. Jokaiselle tuli oma makirulla, ja nigirien päälle laitettiin lohta ja tonnikalamajoneesia. 






Makisusheista tuli seuraavanlaisia; kurkku-seesaminsiemen, paprika-kurkku-surimi, avokado-surimi sekä retikka-kurkku-paprika-lohi. Voin kertoa, että kaikki joita maistoin olivat maukkaita ja pysyivät hyvin kasassa...riisin valmisteluun kannattaa siis panostaa! Eikä se loppujen lopuksi ollut ollenkaan niin vaikeaa kuin olettaisi. Kunhan vain noudattaa jotakin ohjetta riisin kanssa ja täytteissä ainoastaan mielikuvitus on rajana :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti