Olin eilen elämäni ensimmäisissä rapujuhlissa! Aika ällöttävän näköisiä otuksia, mutta hyvinkin maistuvia :) Rapujen lisäksi juhlittiin miehen veljen 20-vuotis synttäreitä ja lupasin leipoa kakun. Tiesin ettei hän ole mikään suuri kakkujen ystävä, niin yritin tehdä kakusta mahdollisimman raikkaan eikä sellaista ylimakeaa suklaaversiota. Anoppi toivoi vadelmia, kun ovat sesongissa ja niiden kanssa lisäsin vielä sitruunaa. Olisin halunnut kakusta sellaisen marmorimaisen, mutta ei se nyt ihan mennyt niinkuin ajattelin. Kaadoin vadelma- ja sitruunatäytteitä vuorotellen, ja kenties jos värien kontrasti olisi ollut suurempi, olisi marmorimaisuus näkynyt ehkä enemmän. Noh, ainakin kakku maistui hyvälle ja päivänsankarikin taisi tykätä :) Ja oli muuten melkoisen helppoa murskata keskipohja tuolla yleiskoneella!
Sitruunainen vadelmajuustokakku
Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita
Täyte:
400 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
250 g tuoreita vadelmia (myös pakaste käy)
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 dl sokeria
8 liivatelehteä
1 dl vettä
Kiille:
4 liivatelehteä
3 dl vadelmamehua
250 g tuoreita vadelmia
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Murskaa keksit, ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele massa tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Jaa täyteaineet kahteen vuokaan; vaahdota 1dl kermaa ja lisää joukkoon 200g tuorejuustoa, puolet rahkapurkista sekä 1,5dl sokeria. Laita toiseen kulhoon vadelmat ja toiseen sitruunan kuori ja mehu. Sekoita kumpikin tasaiseksi. Lämmitä ½ dl vettä kahdessa kupissa ja lisää kumpaankin neljä liotettua liivatetta. Kaada liivatteet juustoseoksiin ja seoksia vuorotellen kakkuvuokaan. Anna hyytyä yön yli. Laita liivatteet kylmään veteen ja asettele tuoreita vadelmia kakun päälle. Lämmitä mehu ja sekoita siihen liivatteet. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ennenkuin kaadat sen kakun päälle. Pidä jääkaapissa vielä muutama tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti