25. elokuuta 2013

Leivontalauantai

Eilen lauantaipäivän ratoksi päätin hieman leipoa herkkuja. Muutaman tunnin jauhojen pöllytyksen jälkeen nautiskelimme ihania sydänskonsseja tuorejuustolla ja graavilohella täytettynä sekä tiramisukakkua. Kakun ohje löytyi Kakkujen kuningattaret -leivontakirjastani. Tämä oli ensimmäinen kakku jota kirjasta kokeilin, ja melko hyväähän tuo on. Kannattaa antaa kakun tekeytyä seuraavaan päivään, sillä me söimme kakkua melkeinpä heti sen valmistuttua, mutta tänään aamukahvilla se oli kyllä maukkaampaa. Pohjaan käytin ohjeen mukaan ruokosokeria, mutta melkeinpä kehoittaisin laittamaan vaikka puolet tavallista sokeria. Ruokosokerin maku oli kakussa aika voimakas. Niin ja täytteen tuplasin, sillä alkuperäinen ohje kuulosti kauhean vähälle... :) 


Mascarpone-tiramisukakku

Pohja:

250 g tummaa suklaata
175 g voita
2 dl (ruoko)sokeria
4 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl vahvaa kahvia

Täyte:

4 dl vispikermaa
500 g mascarpone tuorejuustoa tai 250 g maustamatonta tuorejuustoa ja 250 mascarponea
2 dl sokeria
1 vaniljatangon sisus tai 2 tl vaniljasokeria
4-6 rkl manteli- tai kahviliikööriä tai konjakkia

Päälle rouhittua suklaata

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat. Sekoita mukaan sulatettu suklaa sekä keskenään sekoitetut leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi kahvi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 min (itse paistoin lähemmäs 45 min). Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuustot, sokerit sekä konjakki. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Leikkaa kakku kolmeen osaan, laita väleihin täytettä ja rouhittua tummaa suklaata. Lopuksi kuorruta kakku täytteellä ja koristele rouhitulla suklaalla. Koristeena voi lisäksi käyttää myös vaikkapa kirsikoita tai amarettoliköörissä säilöttyjä aprikooseja, kuten itse käytin .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti