17. lokakuuta 2012

Supersacher




Tänään kokeilin uudemman kerran sacherkakun leipomista. Viime joulukuussa tein edellisen kerran, ja tuolloin oli kuorrutteen kanssa pienoisia ongelmia. Päätin kuitenkin ottaa härkää sarvista ja yrittää uudelleen. Luottavaisin mielin starttasin leipomisurakan parilla kahvikupillisella, ja kofeiiniyliherkkänä oli fiilis mahtava! :) Itse kakusta suunnittelin supersacherkakun, eli tein siitä kuusi kerroksisen. Supersacher valmistui hitaasti, mutta varmasti useiden tuntien aikana, ja viimein koitti se kauan pelätty kuorrute-osuus. Tällä kertaa vaihdoin kuorrute-ohjeen lisäksi myös täytteen, käytin nyt aprikoosimarmeladia. Mangopilttiin kun meni maku, olivat menneet kai ohjetta jotenkin muuttamaan. Tai ainakaan se ei ole enää hyvää. Mutta niin, takaisin kuorrutteeseen. Siispä sulatin vesihauteessa 400 g tummaa suklaata, 1 dl kermaa ja vielä 1 tl voita, jotta kuorrutteeseen tulisi mukava kiilto. No, kuin ihmeen kaupalla kuorrute onnistui ensiyrittämällä, tai niin ainakin luulin. Viimeksi kun se taisi ylikuumentua tai jotain, sillä siitä tuli aivan kammottavan näköistä. Nyt kuitenkin kuorrute näytti koostumukseltaan oikealta, mutta levitettyäni sen kakun päälle, alkoi se valua pois. En vieläkään ymmärrä, miksi?? Nyt jännityksellä odotellaan, että löytyykö jääkaapista aamulla kakku kuorrutteella vai ilman kuorrutetta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti