5. lokakuuta 2012

Hampurilaisateria

Kaksi viikkoa sitten poikaystäväni muutti luokseni keittiöremonttia pakoon. Silloin oli ihanaa kantaa sohva ulos ja sänky sisälle, tehdä vaatehuoneeseen tilaa hänen vaatteilleen ja ripustaa suihkun naulakkoon hänelle pyyhe. Nyt tuo kaksi viikkoa on ohi, asunto huutaa tyhjyyttään ja aamukahvikaan ei maistu yksin niin hyvälle. Sohva pitäisi tuoda takaisin paikoilleen ja vaatehuone järjestellä entiseen malliin. Toivottavasti jossakin vaiheessa pääsemme muuttamaan saman katon alle :)

Ennen kuitenkin kun hän lähti päätimme kokkailla jotain hyvää. Keittiössä vierähtikin useampi tunti ja tuloskena oli viisi pellillistä korvapuusteja, itsetehtyjä ranskalaisia sekä hampurilaisia. Hampurilaisiin pihvit tehtiin itse, mutta onneksi ostimme valmiit sämpylät. Kello oli muutenkin jo kymmenen ennenkuin pääsimme istahtamaan pöydän ääreen, saatika jos olisi vielä sämpylöitäkin tullut pyöräyteltyä. Keittiökin oli illalla sen näköinen, että jotain oli tullut tehtyä. Lopuksi jouduimme tekemään osan kokkailuista lattialla, kun pöytätila vain yksinkertaisesti loppui kesken :) No eipä ollut ensimmäinen kerta, olen joskus aiemminkin leiponut lattialla. 

Oli hauskaa tehdä ranskalaisia itse. Näitä ei tehty uppopaistamalla, vaan ihan uunissa. Tosin ensin niitä höyrytettiin, sitten ne kuivattiin pyyhkeellä ja sitten paistettiin uunissa. En ole koskaan ennen kuivannut perunoita pyyhkeellä! Ohje saattaa vaikuttaa mutkikkaalta, mutta kannattaa kokeilla, hyviä ne olivat :)



Ranskalaiset perunat


4-6 isoa perunaa
öljyä
suolaa
pippuria


Pese perunat hyvin. Laita uuni 225 asteeseen. Laita uuniin pelti, jossa on öljytty leivinpaperi. Viipaloi perunat pitkittäin n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa siivut ranskalaisen perunan mallisiksi tikuiksi. Höyrytä perunoita 5 minuuttia. Laita perunat keittiöpyyhkeen päälle ja perunoiden päälle toinen keittiöpyyhe. Taputtele varoen. Öljyä perunat ja ripottele niihin pippuria ja suolaa. Levitä perunat kuumalle uunipellille niin, etteivät ne koske toisiaan. Paista 20-30 minuuttia, kääntele niitä kerran paiston aikana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti