11. lokakuuta 2012

Rakkauden pala

Rakkauden pala on yksi parhaimpia piirakkapohjia, jonka tiedän. Niin mehevä, ei lainkaan kuiva ja mukavan vaniljainen. Ja tottakai helposti muunneltavissa; päälle voi laittaa niin marjoja, omenaa kuin raparperiäkin. Tämä ohje on vanha. Sain tämän äidiltäni, joka sai tämän äidiltään, joka taas oli saanut sen joltain muulta. Siksi tässä käytetäänkin mittayksikkönä kahvikuppeja eikä desilitroja. Itse pohdiskelin pitkään, että minkä kokoinen kahvikuppi ja lopulta päädyin muumimukiin. Se ehkä kylläkin oli vähän liian iso, sillä jauhoja saattoi tulla liikaa suhteessa kananmuniin, voihin ja leivinjauheeseen. Tästä taas johtuu, että ihan niin pehmeä ja kuohkea piirakastani ei tullut kun äidillä tai mummulla, mutta ehkä ensi kerralla onnistun paremmin. Käytä siis muumimukia pienempää kuppia (kkp). 

Rakkauden palat

4 kkp vehnäjauhoja
3 kkp sokeria
200 g voisulaa
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 munaa
1,5 kkp maitoa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita taikina korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele päälle marjoja. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia. Leikkaa piirakka rakkauden paloiksi.

3 kommenttia:

  1. Hei,
    Ihana löysin tämän reseptin :)
    Tahtoisin kuitenkin tsekata, että kuuluisiko esim. munat ja sokeri vaahdottaa ja muut ainekset lisätä sitten vasta - vai sekoitetaanko näistä oikeasti 'suloinen sekamelska' sellaisinaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kaikki vain sekoitetaan keskenään, ei tarvitse vatkata eikä vaahdottaa :)

      Poista