14. syyskuuta 2011

Tuikkualustoja


Viikonloppuna aloittelemani mosaiikit tulivat eilen illalla valmiiksi. Tein ensimmäistä kertaa näistä valmiista mosaiikkipaloista, joita löytyy askarteluliikkeistä kaikenvärisenä ja muutamaa eri kokoa. Viikonlopun kädentaitomessuilla ihastelin tällaisista paloista tehtyjä töitä, ja tahdoin itsekin kokeilla. Lopputulos on aivan erilainen verrattuna sellaisiin töihin, joihin olen vain rikkonut kaakeleita tai astioita. Molemmissa on omat puolensa, tosin tämä oli helpompi työstää kun pintaan ei tullut korkeuseroja. Sai myös helpommin kuvioita ja toistuvuutta, rikoituilla paloilla lopputulos on abstraktimpaa.

Käytin siis pienempiä (n.0,5cm x 0,5cm) sekä isompia (n. 2cm x 2cm) paloja. Tykästyin väreihin, jotka eivät olleet aivan tasaisia vaan vähän rosoisia. Ensimmäisissä töissä käytin mustaa ja tumman lilaa, ja eilen tein yhden mustilla ja valkoisilla paloilla (alimmainen kuva).

Suunnittelin nämä kynttilöille tai tuikuille alustoiksi, ja miksei tuo pyöreä kävisi myös lasinaluseksi. Nuo violetti-mustat levyt ovat suosikkejani heti äidille tekemäni maljakon jälkeen, ja ehkä tällä tekniikalla muovaantuu jotain lahjakokonaisuuksia.. :)

Tarkemmat ohjeet mosaiikin tekoon löydät täältä.

Spiraalista vielä paremmin kuvia sitten kun on saumalaastit paikoillaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti