11. syyskuuta 2011

Tiikereitä ja tiskirättejä


Perjantai-iltana koin ensimmäistä kertaa Korkeasaaren Kissojen yön. Illan ohjelmassa oli kissapetojen ruokintaesityksiä, lajitietoa, musiikkia ja illan tarkoituksena oli kerätä varoja AMUR-hankkeeseen, joka tekee töitä amurinleopardien ja -tiikereiden pelastamiseksi.

Paikalla oli paljon ihmisiä. Piti vain yrittää tunkea ihmismassojen läpi, jos halusi jotain nähdä. Oli hienoa nähdä amurintiikeri lähietäisyydeltä, onneksi välissä kuitenkin oli lasiseinä. Myös lumileopardi oli aivan upea! Miten ne tassutkin jo pelkästään ovat niin kookkaat... Siellä ne makoili, ja oli halattavan näköisiä, mutta eivät ehkä liiemmin antaisi halailla ;) Oli kyllä kiva nähdä tiikeriä ja kumppaneita, toisin kuin joskus kesällä kun on tullut Korkeasaaressa käytyä, niin ne vain makoilevat piilossa.

Kissapetojen lisäksi karhut veivät sydämeni. Ne siellä vain leppoisasti löntystelivät ja huilailivat :) Mutta tuskin sellainenkaan kovin suloinen olisi, jos tulisi metsässä vastaan.

Mukavaa öistä tunnelmaa loivat myös ulkotulet, joita oli joka puolella Korkeasaarta. Ilta oli muutenkin todella kaunis ja yllättävän lämmin :)
Ja eilen tuli käytyä Helsingin kädentaitomessuilla. Paikalla oli paljon näytteilleasettajia, joiden joukosta löytyi uusia ideoita ja vinkkejä. Itse ihastuin Kiertin tiskirätteihin, jotka on tehty kotimaisena käsityönä. Rätit ovat bambua, joka on oiva materiaali siivouskäyttöön; se on luonnostaan antibakteerinen, märkänäkin imukykyinen, sen voi pestä pesukoneessa ja se kestää käytössä pitkään. Olen ennenkin harkinnut ostavani näitä Kiertin nettikaupasta, mutta nyt kun ne olivat siinä silmieni edessä, en voinut enää olla ostamatta. Otin samalla kaksi, jotta toinen voi aina olla käytössä, jos toinen on pyykissä. Suosittelen!

Sitten ostin pienen ristipistotyön. Olisin ehkä ottanut vähän isommankin, mutta hinnat olivat niin mielettömiä. Mutta aloitellaan tällä, ja katsotaan mitä siitä tulee :) Messujen innostamana tein eilen illalla myös pari pientä mosaiikkityötä. Täytyy vielä vain laittaa saumalaastit, niin laitan sitten valmiista töistä kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti