25. maaliskuuta 2011

Kevät, kevät, kevät!

Kevät on vallannut mieleni ja kotini! :) Eilen meni melkeinpä koko päivä sisustusta uusiessa. Mitään uutta en ostanut, vaan kehitin vanhoille esineille uusia paikkoja ja käyttötarkoituksia. Suurin osa tekstiileistä vaihtui, esimerkiksi sohva muuntui taas valkoiseksi ja pöytäliinat vaihtuivat vaaleanpunaisiin sävyihin. Verhot vaihtuvat muutaman viikon päästä, kun saan yhdet kevätverhoni takaisin. Ne ovat tällähetkellä ommeltavana serkullani, kun kangas osottautuikin luultua vaikeammaksi niin en viitsinyt itse alkaa ompelemaan, ettei kangas mene piloille.. Alla kuvia uudesta ilmeestä :)Sohvanpäällinen vaihtui valkoiseen. Mustat tyynyt, maton ja kynttilät pidän kuitenkin vielä, sopivat paremmin noihin punaisiin verhoihin. Eikä ole vielä sitten kuitenkaan ihan kesäistä.
Olohuoneen (olohuone ja keittiö ovat kylläkin samaa tilaa, mutta minusta on helpompi puhua niistä kun ne erottaa toisistaan) seinähyllylle tuli kaikkea pinkin väristä. Lasimaljakkoon laitoin vaaleat helmet :)


Ruokapöydälle tuli vaaleanpunertava kaitaliina ja siihen sopiva mosaiikituikku. Pienelle marimekon tarjottimelle sopi loistavasti sokerikko sekä itse kehittelemäni servettiteline.
Keittiön kaappien päällä oli ennen emalisia ja posliinisia teepannuja ja kermakkoja. Ne olivat kuitenkin melko raskaan ja jouluisen näköisiä, niin vaihdoin niiden tilalle lasisia esineitä. Nyt ilme on paljon raikkaampi ja heleämpi. Syksymmällä on sitten taas kiva kaivaa kellarikomerosta emalipannut koristamaan keittiötä :)Jääkaapin päällä oli myös emalisia purnukoita. Nyt kuitenkin halusin tuonkin tilan jotenkin käytännölliseen käyttöön, niin siirsin sinne öljyt ja pastat, sekä leipäkorin. Käytännöllistä, ja lasipurkkien ansiosta myös nättiä.Tämän idean sain Kotivinkin 101 ideaa -lehdestä. Siellä oli juttu, jossa yksi nainen oli ottanut keittiön kaapeistaan ovet pois ja tapetoinut kaapin takaseinän. Miksi kauniita astioita pitäisikään turhaan pitää piilossa? Eihän tuo toki ole kovinkaan käytännöllistä, ajatellen astioiden pölyyntymistä, mutta eipä se myöskään ole kovin suuri vaiva huuhdella kahvikuppostaan ennenkuin siitä juo :)

Pidän todella paljon myös pienistä yksityiskohdista kodissani, joten yhdessä kupissa on sisällä teepallo, josta roikkuu pieni teepannu. Kuinka söpöä! :)
Eilen tuli pyörähdettyä pitkästä aikaa kirpputorilla, ja hyvä niin, sillä sieltä tarttui mukaan tämä ihana pieni fondue-pata. Ja hintaa sillä oli vaivaiset kaksi euroa :)1 kommentti:

  1. Söpö, keväinen ja valloittavan raikas uusi ilme kodissasi, varmasti viihtyy ja mukava asua tuollaisessa kauniissa ja esteettisessä tilassa! Etenkin pidin pinkeistä piristysruiskeista, hyvästä ideasta laittaa astiat esille eikä kaappiin piiloon ja tietty tuo fondue on aivan ihastuttavan soma (ja edullinen!) : ) Kaunista <3

    VastaaPoista