14. helmikuuta 2011

Sushia ja pullaa


Maistoin tänään sushia! Olen joskus kerran maistanut, enkä tykännyt. Nyt en todellakaan käsitä miksen, sillä sehän oli hyvää! :)




Ja ystävänpäivän kunniaksi tuli leivottua vähän pullaa. Pikkuisia sydänpullia sekä pitko. Välissä kanelia ja mummun tekemää omenahilloa. Nam nam!


Pullataikina

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1-3 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

Väliin kanelia ja omenahilloa, sekä voiteluun kananmunaa ja päälle raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää muna ja mausteet, sekä suurin osa jauhoista. Sekoita ja lisää jauhoja kunnes taikina on sopivaa. Lopuksi lisää huoneenlämpöinen margariini ja vaivaa taikinasta kiinteä möhkäle. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kaulitse taikinasta ohut levy, laita päälle hilloa ja kanelia. Taita levy kahtia ja leikkaa "suikaleita", niistä saa kierrettyä sydämen tai spiraalin mallisia pullia. Tai sitten leikkaat levyn kahti ja rullaat pötköjä, mistä voi letittää pitkon. Paista uunissa 175 asteessa 8-15 min. Pitko vähän miedommalla kauemmin, ettei pinta tummu liikaa mutta ehtii kuitenkin kypsymään sisältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti