18. helmikuuta 2011

Hopean puhdistusTänään kokeilin kotikonstein puhdistaa hopeisia korujani. Tummuneet korut puhdistui viidessä minuutissa, eikä tarvinnut mitään erityisiä aineita käyttää - suolalla, ruokasoodalla ja vedellä pääsee pitkälle.

Eli tarvitset:

- kulhon
- alumiinifoliota
- ruokasoodaa
- suolaa
- kuumaa vettä

Vuoraa kulho foliolla ja laita pohjalle sekä suolaa että soodaa (laitoin noin pari kolme teelusikallista molempia). Kaada päälle kiehuvaa vettä ja upota korut sinne. Kääntele koruja välillä haarukalla, jotta ne puhdistuu joka kohdasta. Korun tummuudesta riippuen pidä niitä siellä muutamasta minuutista muutamaan tuntiin. Itselläni riitti n. 5 minuuttia välillä sekoitellen. Ota korut pois ja huuhtele. Kuivaa huolella, ja jätä kuivumaan pöydälle, ettei korut jää kosteiksi. Helppoa! :)

Yläkuvassa sormus, jonka äitini on saanut joskus nuorena. Olen aina tykännyt tuosta sormuksesta, mutta se on minulle liian pieni, niin päätin laittaa sen kaulakoruksi :)

1 kommentti:

  1. Kiitos Anna vinkistä ja neuvoista, itsellänikin olisi muutama hopeakoru, joissa ikävästi tummuneita kohtia. Taidampa siis itsekin hankkia tarvittavat aineet ja jonakin päivänä puhdistella ne : )

    VastaaPoista